ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Εκδηλώσεις » Ομάδα χορού Latino στο Γαύριο - 14-03-2013 19:33:41

Ομάδα χορού Latino στο Γαύριο

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (14-03-2013 19:33:41)

Μια παρέα φίλων στο Γαύριο με καλή διάθεση και κέφι μαθαίνει και χορεύει 11 διαφορετικούς χορούς όπως rumba , mambo , salsa , cha cha , samba , merengue , bachata, rock n roll , tango , waltz  και fox trot.

Ακολουθούν λίγα λόγια για τον κάθε χορό όπως μας τα έστειλε η συμπατριώτισα μας Ειρήνη Γασπαρή:

Latin
Rumba
Ο χορός της αγάπης. Ευχάριστος, γοητευτικός και ρομαντικός ρυθμός, απαλή και εύκαμπη κίνηση γοφών. ?Γεννήθηκε σαν χορός ερωτικής παντομίμας από τους αφρικανούς σκλάβους στη Κούβα κατα τον 16ο αιώνα.Εξελίχθηκε σε έναν λικνιστό τελετουργικό χορό.Αυτή η μακρινή συγγενής των γοητευτικών χορών των ιθαγεννών έγινε γνωστή στην Αμερική κατα το 1913, ενώ κατέκλυσε την Ευρώπη το 1930.
Mambo
Ο χορός των επιδείξεων. Ρυθμικός χορός, γρήγορες και απαλές κινήσεις, ανεξάντλητος συνδιασμός στροφών και φιγούρων.?Από τις αρχές του 1930 οι ορχήστρες λατινοαμερικάνικης μουσικής έδιναν μια γεύση από κουβανέζικη και αμερικάνικη Jazz, Tango, Rumba. Samba. Η ορμητική εισβολή του Μambo, που εξαπλώθηκε σε γρήγορο χρονικό διάστημα και αγαπήθηκε απ’ όλο τον κόσμο, οφείλεται στον Perez Prando, με πρώτη επαφή την πόλη της Havana.
Cha Cha
Ο χορός του flert και της προσωπικότητας. Αυθόρμητος χορός, με μέτριο και κοφτό ρυθμό, ταχύτητα στα πόδια.?Δύο είναι οι γεωγραφικές περιοχές που λέγεται οτι έχει γεννηθεί αυτός ο χορός. Κούβα και Η.Π.Α. Ιστορικά υπάρχει ταύτιση με το Μambo καθώς θεωρείται παραλλαγή του. Έγινε πιο δημοφιλής κατά το 1954, όπου και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Samba
Ο χορός του καρναβαλιού, του κεφιού και της σαμπάνιας. Έντονη κυκλική κίνηση γοφών, πρωτότυπες φιγούρες, γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί.?Τόπος καταγωγής δεν είναι άλλος παρά η Βραζιλία. Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, του κεφιού, των έντονων και ζωντανών ρυθμών,της ατελείωτης διασκέδασης, έχει τον «παραδοσιακό» χορό της, βασισμένο σε νέγρικους ρυθμούς. Έγινε ευρύτερα γνωστός στα τέλη της δεκαετιας του ’20.
Rock ‘n’ Roll
Ο χορός των parties. Έντονος, δυναμικός ρυθμός που ξεσηκώνει, απεριόριστη δυνατότητα αυτοσχεδιασμών, ταχύτητα στα πόδια.?Γεννήθηκε στην νότια περιοχή των Η.Π.Α και έχει λατινοαμερικάνικες επιρροές. Η πρώτη εμφάνιση έγινε το 1940 αλλά δεν έγινε αμέσως συμπαθής λόγω της άγριας μορφής και των ακροβατικών φιγούρων. Αυτός όμως ο ευχάριστος και ενεργητικός ρυθμός αγαπήθηκε και κατέκλυσε τον κόσμο μετά τη δεκαετία του ’50.
Ευρωπαϊκοί, απαλοί χοροί
Waltz
Ο βασιλικός χορός. Απαλή, συνεχόμενη κίνηση, ισορροπία, ωραίο παρουσιαστικό, έντονο ύψος- βάθος.?Γεννήθηκε ως λαϊκός χορός στην Βαυαρία. Έκανε την αρχική του εμφάνιση κατα το 1812 αλλά θεωρήθηκε τολμηρός καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα χέρια του καβαλιέρου αγκάλιαζαν τη μέση της ντάμας. Είναι ο μόνος από τους παλιούς κοινωνικούς χορούς που επέζησαν από την επανάσταση της Jazz. Τον συναντούμε σε 2 είδη. Το Vienesse Waltz με πιο γρήγορες και κυκλικές κινήσεις και το Μodern Waltz με πιο απλά και μεγάλα βήματα.
Fox Trot
Το κλειδί των χορών. Απαλή, συνεχόμενη κίνηση, άνεση, έλεγχος στην πίστα, απλά και γρήγορα βήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. ?Το 1910 έγινε η μεγάλη επανάσταση της νέγρικης jazz μουσικής. Έτσι εμφανίστηκαν νέοι, πιο αυθόρμητοι και ελεύθεροι ρυθμοί. Το 1912 ένα μεγάλο αστέρι της θεατρικής επιθεώρισης ο Harry Fox, έκανε γνωστό το «περπάτημα της αλεπούς» στο ευρύτερο κοινό.
Tango
Ο χορός της φωτιάς. Δίνει φινέτσα στο χορό, περιέχει ασύμμετρες και πρωτότυπες φιγούρες, κοφτές, δραματικές και δυναμικές κινήσεις, απόλυτος έλεγχος σώματος και πίστας. ?Γεννήθηκε κατα το 19ο αιώνα από τους τοπικούς λαϊκούς χορούς της Αργεντινής. Η διαμόρφωση του στυλ του περιέχει πολλά στοιχεία από Βραζιλία Ισπανία και Μεξικό. Εμφανίστηκε κατα τη διάρκεια του 1919-1914 στην Αμερική αλλά απαγορεύτικε το 1930 καθώς θεωρήθηκε άκρως προκλυτικός και ερωτικός χορός εξαιτίας της στενής επαφής των σωμάτων και ορισμένων φιγούρων.

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet