ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Εκδηλώσεις » Μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές της Ελιξ - 07-09-2011 19:48:41

Μια βραδιά αφιερωμένη στους εθελοντές της Ελιξ

Συντάκτης: M.M. (07-09-2011 19:48:41)

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που η ΜΚΟ Ελιξ φέρνει στην Άνδρο τους εθελοντές της για να αναπτύξουν τις δράσεις της και να γνωρίσουν τον τόπο μας.
Οι εθελοντές από όλο τον κόσμο φιλοξενούνται στα σχολεία του νησιού, με όποιες υποδομές συναντήσουν εκεί και τα κινητά μαγειρεία που τους χορηγεί η Ελιξ. Πληροφοριακά οι εθελοντές καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδα του ταξιδιού και μια μικρή συνδρομή προς την οργάνωση. Στις δράσεις της Ελιξ οι εθελοντές καθαρίζουν μονοπάτια, αναστηλώνουν κτήρια ή σύνολα, συμμετέχουν στην οργάνωση φεστιβάλ, κα, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Παραμένουν σε έναν τόπο για 15 ημέρες και συνήθως τους διαδέχεται δεύτερο πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας ενός μήνα.

Για το καλοκαίρι του 2011, 4 προγράμματα της Ελιξ προσφέρουν εθελοντικό έργο στην Άνδρο. Στο δημοτικό διαμέρισμα Υδρούσας οι εθελοντές σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό, μερική αναστήλωση, αποτύπωση και σήμανση του αγγειοπλαστείου Κοζανίτη στον Αμμόλοχο. Ακόμη έκαναν εργασίες καθαρισμού στο μονοπάτι Γαυρίου-Άνω Γαυρίου και στο δίκτυο διαδρομών της Παλαι όπολης. Στο δημοτικό διαμέρισμα της Χώρας ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό 3 αγροτικών διαδρομών Απατούρια-Στενιές, Λειβάδια-Μεσσαριά και της ρεματιάς Άχλα. Εργασίες έγιναν και στο δημοτικό διαμέρισμα Κορθίου.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές επισκέπτονται αξιοθέατα του νησιού, κάνουν μπάνιο στις κοντινές παραλίες, γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τους ντόπιους. Κι εδώ εντοπίζεται η ευθύνη της τοπικής κοινωνίας να τους υποδεχτεί, να τους παρέχει ότι μπορεί και γενικότερα να εκφράσει την εκτίμηση και την υποστήριξη της στο σπουδαίο εθελοντικό έργο που προσφέρουν.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά των εθελοντών οι Γιώργος&Μαρία Αποστολίδη και Ανδρέας Χαλάς κάλεσαν τους εθελοντές του 4ου προγράμματος
σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν στην αυλή του Γιώργου στο Γαύριο την Δευτέρα 5/9/2011. Προσφέρθηκαν τοπικά τυριά, σαλάτες απ'τους κήπους του Δημήτρη Κωσταντή και Νίκου Χαλά, μαγειρευτά φαγητά της Μοσχούλας Μαμάη-Κωσταντή και της Ελένης Χαλά, Μοσχάτο κρασί και ψητά του Δημήτρη Κωσταντή (Billy), καρπούζι και πεπόνι από το Βαρύδι και τέλος γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού λεμόνι και θυμαρίσιο μέλι της Ελένης Χαλά. Την επόμενη μέρα τους προσφέρθηκε από ένα βάζο μέλι να πάρουν μαζί στις πατρίδες τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ντόπιοι που γνωρίστηκαν και συζήτησαν με τους εθελοντές και μια παρέα εφήβων.

Οι καλεσμένοι Victor και Μαρίνα από την Ισπανία, Cecile από τη Γαλλία, Nicolai από τη Γερμανία, Milda από τη Λιθουανία, Alejandro από το Μεξικό, Anna από τη Ρωσία, Jelena και Sonja από τη Σερβία, Tugce από την Τουρκία και Donald, Γρηγόρης, Ειρήνη, Έφη, Κώστας και Δημήτρης από την Ελλάδα είναι οι εθελοντές του 4ου και τελευταίου προγράμματος της Ελιξ. Βρίσκονται στην Άνδρο από τις 24 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτέμβρη καθαρίζοντας τα μονοπάτια Γαυρίου-Ανω Γαυρίου και τμήματα του δικτύου διαδρομών της Παλαιόπολης.

Τους ευχαριστούμε όλοι θερμά για την εθελοντική προσφορά τους στο νησί μας!

Eπιμέλεια κειμένου & φωτο: Ανδρέας Ν.Χαλάς. Σχετική δημοσίευση στο androsfilm.blogspot.com

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet