ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Νέο δεύτερο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στο Γαύριο - 28-06-2011 21:05:48

Νέο δεύτερο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στο Γαύριο

Συντάκτης: Μ.Μ. (28-06-2011 21:05:48)

Παραδόθηκε σε χρήση την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, άλλο ένα νέο οργανωμένο Δημοτικό Πάρκινγκ Αυτοκινήτων δωρεάν χρήσης απο τους οδηγούς.
Το νέο αυτό πάρκινγκ δημιουργήθηκε με σκοπό να ανακουφίσει κυκλοφοριακά την παραλία Γαυρίου και τους γύρω δρόμους, απο τα σταθμευμένα οχήματα, κυρίως όλων όσων ταξιδεύουν προς την Αθήνα και τα αφήνουν για μέρες, εβδομάδες, μήνες ακόμα και ολόκληρο τον χειμώνα, με  αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των καταστημάτων, να μην έχουν δυνατότητα να αφήσουν έστω και για λίγο χρόνο το αυτοκίνητο τους, στους νόμιμους χώρους που έχουν καθοριστεί για τους σκοπούς αυτούς.
Το νέο πάρκινγκ βρίσκεται στο μεγάλο χώρο του Γυμνασίου –Λυκείου και πίσω απο το γήπεδο 5χ5 και έρχεται να συμπληρώσει το ήδη σε λειτουργία,  άλλων 100 θέσεων Ι.Χ και 5 φορτηγών, ανεβάζοντας την χωρητικότητα στάθμευσης, σε 300 Ι.Χ και 10-15 φορτηγά ή πούλμαν.
Ομάδα του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ απο το Γαύριο με σκληρή προσωπική εθελοντική δουλειά επί αρκετές μέρες εργάστηκε και ολοκλήρωσε το νέο αυτό χώρο και τον παρέδωσε σε λειτουργία, μέσα στον χρόνο που είχε δεσμευτεί, ώστε να λειτουργήσει έγκαιρα ιδιαίτερα τώρα την τουριστική περίοδο, που οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Ετσι σήμερα λειτουργούν δύο νέοι χώροι με οργανωμένη διαγράμμιση αριθμημένων θέσεων, ηλεκτροφωτισμό για το βράδυ και πάνω απο όλα με δωρεάν χρήση  και χωρίς  ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  να πληρώνει  πλέον μισθώματα για ενοικίαση χώρου, ιδιαίτερα μάλιστα τούτη την περίοδο που όλοι μας βιώνουμε την  οικονομική κρίση.
Πιστεύουμε πλέον ότι:
Α). με την παραχώρηση χρήσης 300 θέσεων Ι.Χ κανένας οδηγός δεν έχει καμμία πλέον δικαιολογία, για το που θα αφήσει το αυτοκίνητο του και θα σεβαστεί  όλους τους χώρους και τα σήματα στην παραλία και τα στενά του Γαυρίου, ώστε να μπεί επιτέλους μία τάξη απο τις παράνομες σταθμεύσεις και το κυκλοφοριακό αλαλούμ, ιδιαίτερα  τις ώρες αιχμής.
Β). ότι χρειάζεται και η συνεργασία των συμπολιτών μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οι τυχόν παραβάσεις  που θα διαπιστώνονται απο τα όργανα του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, να είναι πλέον μηδαμινές.
Γ). ότι το νεό αυτό πάρκινγκ μαζί  και με το επικουρικά λειτουργούντα χώρο στάθμευσης ήδη άλλων 100 θέσεων Ι.Χ στην νοτινή πλευρά του λιμανιού, (περιοχή Μεταλείου), ανεβάζοντας συνολικά τις θέσεις σε 400, παύει να ισχύει για όλους μας η δικαιολογία ότι : ‘’ …το  αφήνω σε απαγορευμένο χώρο, γιατί δεν έχω που να το πάω ‘’ και έτσι πλέον η τήρηση της συνολικής σήμανσης στο Γαύριο, είναι πρόδηλο ότι θα βοηθήσει  και την λειτουργία του λιμένος αλλά και την εμπορικότητα του τόπου μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα και πολύ καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης και υποβοήθησης της τοπικής μας αγοράς.
Tέλος επισημαίνεται ότι τα δωρεάν αυτά πάρκινγκ προσφέρονται στους πολίτες, όχι για να εγκαταληφθούν παλιά χαλασμένα οχήματα, βάρκες, τρέιλερ κλπ ώστε οι χώροι αυτοί να μην γίνουν ποτέ , χώροι πεπαλαιωμένων οχημάτων, γιατί σε αυτή την περίπτωση, θα απομακρύνονται αμέσως για παλιοσίδερα και θα χρεώνονται απο μέρους του Δήμου, όλα τα έξοδα στους ιδιοκτήτες των.
Πιστεύοντας στην ανταπόκριση όλων των συμπολιτών μας, τόσο απο όλη την Ανδρο, όσο και απο το Γαύριο, που αποτελεί  ως βασικό λιμάνι την πύλη του νησιού μας, σας καλούμε να συμμετέχετε έμπρακτα στην προσπάθεια του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ για την καλύτερη  και πιό ανθρώπινη λειτουργία των χώρων του λιμανιού και των γύρω και πίσω δρόμων του Γαυρίου συνολικά._(Δελτίο Τύπου)

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet