ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Στη Θεοσκέπαστη - 21-04-2013 21:27:38

Στη Θεοσκέπαστη

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (21-04-2013 21:27:38)

Το Χορευτικό του Συλλόγου μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου. Ανήμερα της εορτής χόρεψε στον περίβολο της εκκλησίας μαζί με τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών Ανδρου αλλά και τα αντίστοιχα τμήματα του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.

Από νωρίς τα σκαλάκια εμπρός απο τον περίβολο του ναού είχαν γεμίσει ασφυκτικά από συμπατριώτες μας απ' όλη την Άνδρο που ήρθαν να παρακολουθήσουν το ομολογουμένως υπέροχο θέαμα των χορευτών ντυμένων με παραδοσιακές στολές σε μιά σειρα από παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας καί όχι μόνο.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την λιτανεία της εικόνας στην αγορά, σε μιά κατανυκτική ατμόσφαιρα φωτισμένη από τους πυρσούς των λαμπαδηφόρων και τους ήχους της μπάντας και έκλεισε με την παραδοσιακή καύση πυροτεχνημάτων στην πλατεία του Γηροκομείου.

Η συνέχεια για τους Γαυριώτες δόθηκε στο κέντρο "Παραπόρτι" όπου με τους ήχους του βιολιού και του λαούτου στα χέρια των "γνωστών υπόπτων" Σταύρου Λαρίου και Γιώργου Ρέρρα το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και του χρόνου!

Φωτογραφίες, www.gavrio.gr και Γιάννης Φακής

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet