ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Αντώνης Πολέμης, «γκραν φινάλε!» - 06-03-2013 21:25:03

Αντώνης Πολέμης, «γκραν φινάλε!»

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (06-03-2013 21:25:03)

«Α αυτό είναι ένα καταπληκτικό γκραν φινάλε!»,  έλεγε Αντώνης Πολέμης στη τελευταία σκηνή της ταινίας-αφιέρωμα που ετοίμασε ο Γιώργος Δάμπασης και συγχρόνως φωτίζοταν το πρόσωπό του και άνοιγε τα χέρια του σαν να προσπαθούσε να αγκαλιάσει το κοινό.
Στην προκειμένη περίπτωση το κοινό ήταν πολυπληθέστατο, γέμιζε ασφυκτικά δύο αίθουσες της Στοάς του Βιβλίου, και ξέσπασε σε αυθόρμητα χειροκροτήματα, διώχνοντας με τρόπο το δάκρυ που καραδοκούσε στη κόχη του ματιού, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια ζεστή βραδυά αφιερωμένη στον «δικό μας» Αντώνη Πολέμη.
 
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή. Ο Σύλλογος «Φίλοι της Καϊρίου Βιβλιοθήκης» μαζί με τις εκδόσεις Gutenberg οργάνωσαν μια βραδυά μνήμης και τιμής γιά τον Αντώνη Πολέμη με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του "Φωνές της Άνδρου".Η συμμετοχή του κοινού ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και από νωρίς γέμισαν ασφυκτικά οι δύο αίθουσες του υπογείου της Στοάς του Βιβλίου από Αντριώτες «φίλους» του Αντώνη Πολέμη.
 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κος Δημήτρης Κυρτάτας ο οποίος και έκανε τον χαιρετισμό και ακολούθως μίλησαν ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός,  η καθηγήτρια Άννα Ματθαίου, η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση με τελευταία  την Πόπη Πολέμη που μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα της.Τέλος, η γνώριμη φιγούρα του Αντώνη και η φωνή του με την χαρακτηριστική χωραίτικη προφορά «ξαναζωτάνεψαν» μέσα από την μικρού μήκους ταινία «Αντώνης Πολέμης: Ένας παλιός τυπογράφος θυμάται..» του Γιώργου Δάμπαση.
 
Ηταν όλοι εκεί, και αυτοί που μένουν Αθήνα αλλά και πολλοί που αποφάσισαν το χειμωνιάτικο ταξίδι για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους που «έφυγε» πέρσι το καλοκαίρι αφήνοντας πίσω του την γλυκειά ανάμνηση ενός υπέροχου ανθρώπου, με πάμπολλα ενδιαφέροντα, ενός αιώνιου έφηβου, με δίψα για τη ζωή.

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet