ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Η άποψη του Φιλοπρόοδου σχετικά με την διακοπή του γλεντιού στο Γαύριο - 21-08-2019 20:12:41

Η άποψη του Φιλοπρόοδου σχετικά με την διακοπή του γλεντιού στο Γαύριο

Συντάκτης: www.gavrio.gr (21-08-2019 20:12:41)

Θεωρούμε ότι οφείλουμε στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας και ειδικά όσοι συμμετείχαν στο (λαϊκό γλέντι) στις 11/8/2019, να εκφράσουμε  την άποψη μας σχετικά με το πρωτοφανές γεγονός που συνέβη το ίδιο βράδυ στις 12.45, δηλαδή τη διακοπή της εκδήλωσης μας από την Αστυνομία, με παραδοσιακή μουσική και χορό, την οποία διοργανώνουμε αδιάλειπτα στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, με μεγάλη συμμετοχή, πολύ κέφι με χορό, γεμάτα μαγαζιά, δηλαδή ένα ζωντανό Γαύριο.
Θα χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον θλιβερή και ακατανόητη αυτή την ενέργεια, για την οποία αναζητήσαμε τις ευθύνες, με δύο επιστολές μας στην Αστυνομία Ανδρου και ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση.
Μετά από έρευνα μας σε νομοθεσία, δημοσιεύσεις (εφ.Καθημερινή 18/8 άρθ. για ηχορύπανση), γνωματεύσεις έγκριτων νομικών, διαπιστώσαμε τα εξής,
Ο  νόμος σχετικά με έγγραφη άδεια από τον Δήμο εφαρμόζεται σε ιδιώτες η επαγγελματίες όταν χρησιμοποιούν δημόσιο χώρο και όχι σε συλλόγους με εκλεγμένη διοίκηση, όταν  καλούν την τοπική κοινωνία και τους τουρίστες σε εκδηλώσεις  που συμβάλλουν στην ανάδειξη των μουσικών και  χορευτικών παραδόσεων η την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εν γένει διασκέδαση του κόσμου, συμβάλλοντας  στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου. 
Ο Δήμος έχει αναγνωρίσει το έργο αυτό των συλλόγων και ουδέποτε ζήτησε έγγραφη άδεια  για εκδηλώσεις σε δημόσιο χώρο παρά μόνο γνωστοποίηση, ενώ  διευκολύνει τις εκδηλώσεις μας με τεχνικό εξοπλισμό και υπαλλήλους του.
Ακόμα ο νέος Ποινικός Κώδικας που ισχύει ήδη, για το θέμα της ηχορύπανσης δεν προβλέπει άδεια από τον Δήμο και καταργεί το αυτόφωρο.
Επομένως η επιμονή της Αστυνομίας για «άδεια» και προσαγωγή μας σε αυτόφωρο είναι καινοφανής,  έγινε για πρώτη φορά στην Ανδρο και μόνο για τον σύλλογο μας. Δεν δεχόμαστε αυτή την διάκριση και τις όποιες κυρώσεις , γιατί θεωρούμε ότι εκφράζουμε την τοπική κοινωνία που συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις μας καθώς υπέστη και αυτή τις επιπτώσεις της απαγόρευσης, οι οποίες είχαν πολύ αρνητικές εντυπώσεις το βράδυ στις 11/8 και εξακολουθεί μέχρι τώρα να συζητά το γεγονός  περιμένοντας  απαντήσεις, γι’αυτό το πρωτοφανές περιστατικό.
Αναγνωρίζουμε το έργο  της Αστυνομίας και τις διοικητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όμως παράλληλα ζητούμε και την δική της αναγνώριση  στο έργο μας, γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί μέρος της τοπικής κοινωνίας και επιδιώκουμε πάντα μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο  της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet