ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους. - 06-05-2019 12:30:25

Επιστολή προς τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Συντάκτης: (06-05-2019 12:30:25)

Επιστολή του Φιλοπρόοδου Ομίλου προς τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους.

Προς
1) Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Ανδρου


κ. Βουραζέρη Χρήστο
κ. Ισσαρη Κωνσταντίνο
κ. Λάσκαρη Δημήτρη
κα. Λοτσάρη Μαρία
κ. Ψήττο Αγγελο

2) Υποψήφιους Δημάρχους Ανδρου


κ. Γιαννίση Δημήτρη
κ. Καπάκη Γιάννη
κ. Λοτσάρη Δημήτρη
κ. Μπάλλα Ελευθέριο
κ. Σουσούδη Θεοδόση

Ο Σύλλογος μας στην μακρόχρονη πορεία του, έχει δραστηριοποιηθεί στην ανάδειξη θεμάτων – προβλημάτων της περιοχής μας τα οποία έχουν πέσει στην αντίληψη μας, απασχολούν τους κατοίκους και ορισμένα από αυτά, τα έχει αναδείξει με διάφορους τρόπους (επιστολές, εκδηλώσεις κ.α.).
Ενόψει των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών και στο πλαίσιο της προεκλογικής ενημέρωσης των πολιτών, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να απευθυνθεί στους υποψήφιους , με σκοπό να μας εκθέσουν τις προγραμματικές θέσεις τους στα σοβαρότερα από τα προβλήματα.
Πιστεύουμε ότι οι πολίτες και οι φορείς που τους εκπροσωπούν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν συγκεκριμένα, με ποιό τρόπο και με ποιο κοινωνικό αποτύπωμα θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής τους.
Ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε, για τον προγραμματισμό δράσης, το χρονοδιάγραμμα, τις πηγές χρηματοδότησης και τα Ευρωπαικά Προγράμματα ,με τα οποία θα επιλύσετε τα παρακάτω προβλήματα για τα οποία ο Σύλλογος μας ήδη έχει ζητήσει απαντήσεις και στο παρελθόν, με επιστολές και παρεμβάσεις του (Περιφερειακό Συνέδριο Κυκλάδων) .

Τα σοβαρότερα προβλήματα


· Σιλό στο κάμπο Γαυρίου ,η επερχόμενη καταστροφή της ευρύτερης περιοχής του Γαυρίου, με πολλές κατοικίες, ρέματα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, προστατευμένα μνημεία, ανάγκασε τους κατοίκους να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας και μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις από τους αρμόδιους.
Οι ευθύνες της μέχρι τώρα Αυτοδιοίκησης (Δήμος, Επαρχείο, Περιφέρεια) είναι μεγάλες γιατί πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να εγκρίνουν - συναινέσουν να γίνει αυτή η Μονάδα σ’αυτή την περιοχή και βέβαια η «διορθωτική» επιστολή της Πολεοδομίας του Δήμου προς την Περιφέρεια σε προεκλογική περίοδο δεν θεραπεύει το πρόβλημα, γιατί οι κάτοικοι εξακολουθούν να το έχουν και να επιβαρύντονται με το δικαστικό κόστος. Η μόνος τρόπος για σταματήσει αυτή η καταστροφή, είναι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια να ζητήσουν την άμεση ανάκληση των αδειών που έχουν δώσει.

· ΧΥΤΥ Ανδρου, οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής μας για την πρόσβαση στη θέση «Πλούσκα», τους κινδύνους στα νερά των διερχομένων ρεμάτων, τους οδήγησαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας. Οι αυστηρές προυποθέσεις που απαιτήθηκαν τελευταία από την ΑΕΠΟ, καθιστούν πολύ δύσκολη την υλοποίηση του ΧΥΤΥ και οι ανησυχίες των κατοίκων παραμένουν.

· Λιμάνι Γαυρίου, από τις χειρότερες εικόνες λιμανιού της χώρας , με ανεπαρκή δρόμο πρόσβασης και αποχώρησης των οχημάτων, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης περισσότερων σκαφών και επιπλέον έχει μετατραπεί σε χώρο άναρχου πάρκινγκ .Είναι άμεσης προτεραιότητας ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση της εικόνας του. Η Γ’ φάση της υπάρχουσας μελέτης δεν προχώρησε ποτέ.

· Δεσμευμένα κτήματα από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην περιοχή του Γαυρίου, που αν και ανήκουν σε ιδιώτες τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια, δυσκολεύονται να τα αξιοποιήσουν. Ένα χρόνιο αίτημα των ιδιοκτητών, που παρά τις υποσχέσεις εξακολουθεί να ταλαιπωρεί ιδιοκτήτες αλλά και αγοραστές.

· Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων. Επίσπευση των εργασιών αναστήλωσης μνημείων που κινδυνεύουν όπως ο Ελληνιστικός Πύργος του Αγ.Πέτρου και το μεταβυζαντινό μοναστήρι του Παντοκράτορα. Ο σύλλογος μας έχει διοργανώσει τρείς σημαντικές εκδηλώσεις για τον πύργο του Αγ.Πέτρου ,με σπουδαίους επιστήμονες στο πάνελ και μία εκδήλωση για το μνημείο του Παντοκράτορα.

· Χώρος για πολιτιστικές δράσεις στο Γαύριο. Η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού δηλ. της βορειοδυτικής Ανδρου, στερείται χώρου για πολιτιστικές δράσεις αν και υπάρχουν προτάσεις όπως το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου, που θα μπορούσε να ενταχθεί σε Ευρωπαικό πρόγραμμα.

 

Η Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας

Μπέττυ Κωνσταντινίδου                                  Νίκος Κωνσταντής

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet