ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Διεθνής διάκριση για τα παιδιά του Γυμνασίου Γαυρίου! - 09-06-2018 09:48:12

Διεθνής διάκριση για τα παιδιά του Γυμνασίου Γαυρίου!

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (09-06-2018 09:48:12)

Εξαιρετικά τιμητικές διακρίσεις στο Διεθνή Διαγωνισμό ‘Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον’ για το Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου στις κατηγορίες ‘Φωτογραφία 11-14 ετών’ (1ο βραβείο) όσο και στην κατηγορία ‘Άρθρο 11-14 ετών'(1ο βραβείο).


Συγκεκριμένα οι μαθητές  Ειρήνη Μαρίνη, Βασιλική Λεμπέση, Αθανάσιος – Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος, Στυλιανή Πετράκη και Μιχαέλα – Ευτυχία Συρίγου κέρδισαν το 1ο βραβείο (Φωτογραφία 11-14 ετών) ενώ οι Θεοδώρα Γιαχουντή, Ανίσα Κιοράι, Ουρανία Μπαρού, Αγγελική Παπαχρήστου και Ζαννίνα Τουντασάκη το 3ο βραβείο (Άρθρο 11-14 ετών).
Οι μαθητές με τη σειρά τους θέλησαν να ευχαριστήσουν  ιδιαίτερα τον κ Ευάγγελο Λουκίσα από το androsfilm για τη γενναιοδωρία του και τη συνεισφορά του στην προσπάθεια μας, ο οποίος, με τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία που διαθέτει, μας βοήθησε να φτάσουμε σε μια τόσο δυνατή φωτογραφία που κατάφερε να συγκινήσει τόσο την Ελλάδα όσο και τον κόσμο, αποσπώντας σημαντικότατα βραβεία. Ακόμη τη Διεθνή κριτική επιτροπή ‘Young Reporters for The Environment’, η οποία συνεδρίασε στην έδρα του Οργανισμού, Κοπεγχάγη, Δανία, για το έργο τους. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν ανακοινώνουν ότι έλαβαν 178 συμμετοχές από 30 χώρες, τη μεγαλύτερη ως τώρα συμμετοχή στο Διαγωνισμό
Συντονίστριες τηε προσπάθειας ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κα Μελισή Παρασκευή και η καθηγήτρια Φυσικής κα Μπόγρη Κωνσταντίνα.


Μήνυμα των μαθητών που συνοδεύει το χταπόδι

ΣΩΣΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ
Ποιός ζει στη θάλασσα μεσ΄τα σκουπίδια..?
Το χταποδάκι!!!!
Η ρύπανση που μαστίζει τις ακτές αλλά και το ηπειρωτικό μέρος του νησιού μας επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή μας. Δραστικά μέτρα πρέπει να παρθούν άμεσα από όλους μας. Ζωντανό παράδειγμα συλλογικής δράσης στην προσπάθεια απορρύπανσης των παραλιών αποτελεί η εξόρμηση εθελοντών της Άνδρου στις αρχές Μαρτίου στην βορεινή παραλία του Ατενίου, η οποία λόγω θέσης συγκεντρώνει ό,τι η θάλασσα φέρνει. Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η συλλογή από την παραλία 1 τόνου ακατάλληλων υλικών, τα οποία, αφού μετατράπηκαν σε έργο τέχνης, ένα τεράστιο χταπόδι, απορρίφθηκαν κατάλληλα. Μετά από κάλεσμα του My Blue Ocean και της ΜΚΟ AndrosRoutes, μαθητές του Γυμνασίου Γαυρίου και κάτοικοι της Άνδρου κινητοποιήθηκαν για να υλοποιηθεί η δράση. Η αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία  μεταξύ των εθελοντών αποτέλεσε μια δυνατή γροθιά που αντιμετώπισε τον κοινό εχθρό, όχι τα σκουπίδια, αλλά την νοοτροπία γύρω από αυτά. Ένα συλλογικό πικνίκ ολοκλήρωσε τη μέρα με υπέρλαμπρα χαμόγελα!

Πηγή:
gymgavriou.blogspot.com

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet