ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Συλλόγων της Άνδρου στην παρουσίαση των δράσεων πεζοπορίας - 27-04-2018 19:56:39

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Συλλόγων της Άνδρου στην παρουσίαση των δράσεων πεζοπορίας

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (27-04-2018 19:56:39)

 

Η ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus, το βράδυ της Τετάρτης, 25 Απριλίου, είχε έντονο ανδριώτικο χρώμα. Πρόεδροι, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και απλά μέλη των ανδριώτικων συλλόγων που εδρεύουν στην Αθήνα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόσκληση για ενημέρωση γύρω από τις δράσεις πεζοπορίας στο νησί, αλλά και για την παρουσίαση του 1ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Άνδρο. Η αίθουσα γέμισε και περισσότεροι από 150 Ανδριώτες και Ανδριώτισσες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν «από πρώτο χέρι» τα όσα θαυμάσια γίνονται τα τελευταία χρόνια στο νησί γύρω από τις πεζοπορικές διαδρομές. Ανάμεσά τους και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης.
Το παρών έδωσαν και μέλη των εθελοντών που εργάζονται για τη συντήρηση και την ανάδειξη των μονοπατιών.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ενώσεως Ανδρίων, του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς, του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», της αδελφότητας Ανδρίων «Το Κόρθιον» και της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων, σε συνεργασία με το Andros Routes που έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεων του όλου εγχειρήματος.
Κεντρική ομιλίτρια ήταν η κ. Όλγας Καραγιάννη, ψυχή της ομάδας του Andros Routes, που αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο αναδείχτηκε και συντηρείται ένα πολύ μεγάλο δίκτυο μονοπατιών που πλέον φθάνει τα 170 χιλιόμετρα και καλύπτει όλο το νησί από τον βορρά μέχρι το νότο. «Χρειάστηκε πολύς κόπος, ατέλειωτες ώρες δουλειάς από πολλούς ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά και η σημαντική βοήθεια από τους χορηγούς μας για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», επεσήμανε η κ. Καραγιάννη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξασφάλιση της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Leading Quality Trails-Best of Europe, μέσα από την οποία υπήρξε σημαντική ώθηση στον τουρισμό, ενώ η κ. Ιωάννα Κριεζή Λε Μπολλόκ, υπεύθυνη οικονομικών του Andros Routes, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του όλου εγχειρήματος. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η τοποθέτηση του κ. Richard Gillespie από την Αγγλία, που εργάζεται εθελοντικά για τις πεζοπορικές διαδρομές της Άνδρου και δημιούργησε εφαρμογή (app) για κινητά, μέσω της οποίας κατγράφονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλο το μήκος των διαδρομών.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κ. Καραγιάννη στο 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου που θα πραγματοποθηθεί από 6 έως 28 Οκτωβρίου στο νησί. Κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Άνδρο περπατώντας, να γευτούν ντόπια προϊόντα, να παίξουν ανδριώτικα παιχνίδια και να διασκεδάσουν μέσα από εκδηλώσεις που που θα ετοιμάσουν τοπικοί σύλλογοι του νησιού. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η τελετή επανα-πιστοποίησης της διαδρομής Andros Route, για άλλα τρία χρόνια, με το ευρωπαϊκό σήμα Leading Quality Trails – Best of Europe, αλλά και η 2η Πανελλήνια συνάντηση για τα μονοπάτια στην οποία μετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται, δηλαδή, για μια γιορτή πεζοπορίας που φιλοδοξεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όσους συμμετάσχουν.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τους πέντε συλλόγους που προαναφέραμε και είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρόεδροι και μέλη των συλλόγων Στενιωτών, Αποικίων,  του συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» (από τα χωριά Λάμυρα, Μεσαθούρι, Υψηλού, Στραπουργιές), Συνετίου, Λειβαδίων, Καππαριάς, Πιτροφού, καθώς και του Φιλανθρωπικού «Παναγία η Θεοσκέπαστη». Στις τοποθετήσεις τους οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των ανδριώτικων Συλλόγων της Αθήνας υποσχέθηκαν ενεργή συμμετοχή και βοήθεια στο όλο εγχείρημα.
Τον συντονισμό έκανε η κ. Μαριάννα Φωτοπούλου – Μαργέτη, εκδότρια της εφημερίδας «Ανδριακή» (θερμές ευχαριστίες), ενώ η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία του St George Lycabettus Hotel και της κυρίας Ειρήνης Βασιλοπούλου – Ματζαβελάκη, που παραχώρησε τον χώρο και το κέρασμα. Οι Σύλλογοι και το Andros Routes την ευχαριστούν θερμά για την τόσο σημαντική προσφορά της.

Πληροφορίες: www.androsroutes.gr και www.androsonfootfestival.gr

(Δ.Τύπου)

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet