ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Ναυμαχίες στα νερά της Άνδρου - 24-08-2017 21:16:46

Ναυμαχίες στα νερά της Άνδρου

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (24-08-2017 21:16:46)

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία του φιλόλογου κου Γιάννη Πίππα με θέμα τις ναυμαχίες που έλαβαν χώρα στα νερά της Άνδρου, έγινε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στο Γαύριο και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο “Λογάρι”.

Ο ομιλητής περιέγραψε γλαφυρά τις ναυμαχίες από τα αρχαία, τα ελληνιστικά, τα βυζαντινά χρόνια καθώς και αυτές κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας  έως τον 20ο  αιώνα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος κος Δημήτρης Σταυρόπουλος που μας μίλησε για εκείνες που έγιναν στην διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Ο Κάβο Ντόρος αλλά και η περιοχή του Γαυρίου καθώς και η εκτεινόμενη μετά το λιμάνι υπήνεμη ράδα από τον Άγιο Πέτρο μέχρι το Μπατσί, λόγω της κομβικής τους θέσης, ήταν ανά τους αιώνες το θέατρο των κυριοτέρων ναυτικών συγκρούσεων, και ήταν πολλές! Την πλήρη εργασία μπορείτε να διαβάσετε στο φετεινό τεύχος του περιοδικού “Νησος Ανδρος”.

Με την παραπάνω εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ομίλου μας με την ονομασία “Γαυριώτικα 2017” που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου. Με την ευκαιρία, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος  κα Μπέττυ Κωνσταντινίδου για ένα σύντομο απολογισμό μιας κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα πετυχημένης χρονιάς.

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet