ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Παράσταση-έκπληξη από τους μαθητές στο Γαύριο! - 19-07-2017 10:08:09

Παράσταση-έκπληξη από τους μαθητές στο Γαύριο!

Συντάκτης: Μ. Μανσόλας (19-07-2017 10:08:09)

Μπράβο στα παιδιά! Ανέβασαν το βράδυ της Κυριακής (16/7) μια δύσκολη θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου κι έκαναν περήφανους τους γονείς, τους καθηγητές τους και όσους την παρακολούθησαν και απέδειξαν ότι τα νιάτα πρέπει να έχουν τόλμη, επιθυμία για πειραματισμούς  και δημιουργικές εξωσχολικές δραστηριότητες.
Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που δούλεψαν πάνω σ ένα δύσκολο έργο, το «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκα. Μελέτησαν τους ρόλους, ήταν εκφραστικοί και πειστικοί στην ερμηνεία και στο τέλος δίκαια απέσπασαν το χειροκρότημα. Η παράσταση οργανώθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα  σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Γαυρίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του.
Μπράβο επίσης και στις καθηγήτριες κ. Αννα Χατζηαναστασίου και Κατερίνα Σιδηροπούλου που ανέλαβαν να διδάξουν τους ρόλους και είχαν την σκηνοθετική επιμέλεια.
Οι "Εχθροί εξ αίματος" είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά. Μια «ζωτικής σημασίας» κωμωδία με το γνωστό και ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα, που περιγράφει την κοινωνία μέσα από τα… σπλάχνα του οργανισμού μας.
Με δυο λόγια η υπόθεση:
Στο νοσοκομείο, ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα, ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται φυσικά άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες. Δεν ξέρουν, όμως, αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης. Πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά. Κι αυτό γιατί ο μεγάλος αρχηγός, ο Εγκέφαλος, είναι αλκοολικός κι έχει βαρέσει διάλυση!!!

Πηγή: www.enandro.gr, φωτο: Μαριάννα Κατσίκη

 

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet