ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Eτήσια εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσας - 24-06-2016 14:51:32

Eτήσια εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Υδρούσας

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (24-06-2016 14:51:32)

Υπάρχουν δύο ημερομηνίες κάθε χρόνο, που ο Ελληνισμός θυμάται τον ξεριζωμό του από τη Μικρά Ασία. Οι ημερομηνίες έχουν οριστεί επίσημα από το Ελληνικό κράτος. Είναι η 19 Μαίου που ορίστηκε ως ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού. Είναι και η 14η Σεπτεμβρίου που ορίστηκε ως ημέρα μνήμης της σφαγής των Ελλήνων της Σμύρνης.


Το βίντεο που παίχτηκε στην παράσταση αφορά στο κομμάτι εκείνο του Ελληνισμού που θέλει να θυμάται και τις υπόλοιπες 363 μέρες του χρόνου. Ιδανικός τρόπος μνήμης η μουσική, οι στίχοι, η εικόνα και η εκφραστηκότητα μέσω του χορού.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο λιμάνι Γαυρίου της Άνδρου, ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας έδωσε την παράσταση λήξης μιας επιτυχημένης χορευτικής χρονιάς.


Θέμα της γιορτής ''Η Μικρασιατική Καταστροφή".
Για μια ακόμα φορά, την παράσταση έκλεψαν τα μικρά μέλη του χορευτικού, ενώ καταχειροκροτήθηκε και η χοροδία του Ομίλου.
Τα μεγάλα τμήματα του χορευτικού χόρεψαν Συρτούς Μικράς Ασίας - Σκερτσοπεταχτούς - Απτάλικα - Καρσιλαμάδες και έκλεισε το γυναικείο τμήμα με Φωτιές Ερυθραίας , ενώ στο τέλος της βραδιάς όλοι έγιναν ένας κύκλος χορεύοντας και διασκεδάζοντας με τους Παναγιώτη Μάνεση στο βιολί και Γιάννη Μάνεση στο λαούτο.

Ο υπεύθυνος του Ομίλου κος Στάθης Κωστοπουλος ευχαρίστησε τον πραγματικά πολυ κόσμο που παρακολούθησε τη γιορτή και υπογράμμισε ότι στόχος του Ομίλου είναι αυτή η γιορτή με τη βοήθεια όλων να γίνει θεσμός.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet