ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο στο Γαύριο! - 26-01-2016 19:34:53

Το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο στο Γαύριο!

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (26-01-2016 19:34:53)

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ
Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα

ΓΑΥΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥ
10-17 Ιουλίου 2016



Συνέντευξη με θέμα το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ: Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα» πραγματοποιήθηκε στις 25/1/2016 στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα. Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι συντελεστές του προγράμματος, το οποίο οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων.
Την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων του έκαναν ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γιώργος Καψάλης και η Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, δίνοντας έμφαση στη σημασία της σύνδεσης των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης με την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος χαιρέτισε με ενθουσιασμό την ακαδημαϊκή δράση και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του, ενώ ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, που υποστηρίζει το πρόγραμμα, Καθηγητής κ. Γιάννης Πετρόπουλος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του Θερινού Πανεπιστημίου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κ. Μύρνα Νικολαΐδου,ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κώστας Ζορμπάς,ο δήμαρχος  Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης και ο κ. Γιάννης Μαμάης  πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο». Επίσης χαιρέτισε ο Καθηγητής της Παθολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Στεφανίδης. Τις εικόνες των αφισών φιλοτέχνησαν ο σκιτσογράφος κ. Ηλίας Μακρής και ο εικαστικός κ. Ηλίας Δελλόγλου.
Τη συνέντευξη παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, ανάμεσά τους ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ.  Πάνος Σόμπολος, ο κ. Γιώργος Βότσης, ο πρώην  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Π. Γέμτος, η πρόεδρος του “Biopolotics International Organisation” και  υποψήφια για Νόμπελ
κ. Αγνή Βλαβιανού, ο εκδότης κ. Γιώργος Δαρδανός, ο ειδικός συνεργάτης του Ιδρύματος Conrad Adenauer στην Αθήνα κ. Ιάκωβος Δημητρίου, οι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής κ.κ. Ματρώνη Δικαιάκου και Εύα Χρόνη, ο διευθυντής του Αναγνώστη κ. Γιάννης Μπασκόζος, η διευθύντρια του Onmed.gr κ. Νατάσα Σπαγαδώρου, πολλοί δημοσιογράφοι από την ομάδα Dialoggers του CAS, οι πανεπιστημιακοί κ.κ. Νάκας και Κυρτάτας, ο ηθοποιός κ. Αλέξανδρος Μυλωνάς, η κ. Μαργαρίτα Μανούσου από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Άνδρο κ.ά.

Πληροφορίες για τις εγγραφές: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκ. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Fellow of 2014 Harvard Olympia Program, gr και στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr


.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet