ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Η βραδιά του Άγγελου Μαρόπουλου - 30-08-2011 19:06:27

Η βραδιά του Άγγελου Μαρόπουλου

Συντάκτης: M.M. (30-08-2011 19:06:27)

Στα πλαίσια του φετεινού προγράμματος εκδηλώσεων του συλλόγου μας διοργανώθηκε  ειδική βραδια στο βιβλιοπωλείο “Λογάρι” για να τιμήσουμε τον γνωστό δημοσιογράφο και αντίπαλο της δικτατορίας Άγγελο Μαρόπουλο, που εδώ και μερικά χρόνια ζει μόνιμα στο λιμάνι μας έχοντας παντρευτεί την συμπατριώτισα μας Ελένη Κατσιώτη-Καστρέλη.

Η βραδιά ξεκίνησε με ενα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του δημοσιογράφου και στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, που μιας και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον παιδικό του φίλο.
Στην βραδιά παρευρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανδρίων Επιστημόνων και τότε κρατούμενος της χούντας Δημοσθένης Κόναρης και το ηγετικό στέλεχος του κινήματος του Πολεμικού Ναυτικού κατά της δικτατορίας ναύαρχος Νίκος Μανταδάκης που εξήραν κυρίως τον αγώνα του Άγγελου Μαρόπουλου κατά της δικτατορίας από την θέση του υποδιευθυντή της  τότε ελληνικής εκπομπής της "Ντουτσε  Βελλε" καθώς και την στήριξη αντιστασιακών ενεργειών που του "απέφεραν" 20 χρόνια κάθειρξη ερήμην από το έκτακτο στρατοδικείο της χούντας.
Ανάλογο μήνυμα προς την εκδήλωση μας απέστειλε και ο τότε κυβερνήτης του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Παπάς και ο τότε σημαιοφόρος του υποναύαρχος ε.α. Κωστής Γκορτζής που με την "ανταρσία" τους κατάφεραν ισχυρό πλήγμα κατά των συνταγματαρχών -που ισχυρίζονταν μέχρι τότε ότι εκπροσωπούσαν τις ένοπλες δυνάμεις- και συνέβαλαν αποφασιστικά στην πτώση της χούντας.
Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Ο.Λ.Π. Γιώργος Ανωμερίτης, η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, η παλαίμαχη δημοσιογράφος Σοφία Μαλτέζου, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός καθώς και ο Δήμαρχος της Άνδρου Γιάννης Γληνός.
Ο πρόεδρος μας, Γιάννης Μαμάης εξήρε τέλος την σοβαρή  δημοσιογραφική δουλειά του Άγγελου Μαρόπουλου που μετά την χούντα διετέλεσε αρθρογράφος της ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗΣ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, δίνοντας δείγματα αντικειμενικής και υπεύθυνης δημοσιογραφίας. Κλείνοντας δε την βραδιά, του απένειμε εκ μέρους του συλλόγου μας, τιμητικό δίπλωμα.

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet