ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Πως θα αναπτυχθεί η αμπελουργία – Οινοποιία στην Άνδρο - 29-09-2014 19:48:46

Πως θα αναπτυχθεί η αμπελουργία – Οινοποιία στην Άνδρο

Συντάκτης: Μ. Μανσόλας (29-09-2014 19:48:46)

Η δημοτική κίνηση « Άνδρος της Ζωής μας» σε συνεργασία με τον «Φιλοπρόοδο Όμιλο το Γαύριο», σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και αναβάθμισης της αμπελουργίας της Άνδρου διοργανώνουν την Κυριακή στις 5 Οκτωβρίου στις  10.00, ημερίδα με θέμα: «Πως θα αναπτυχθεί η αμπελουργία – Οινοποιία στην Άνδρο»
 
Η Άνδρος, παρότι έχει αρκετές αξιόλογες ποικιλίες αμπέλου, δεν διαθέτει ούτε ένα οινοποιείο με αποτέλεσμα η οινοποίηση να είναι χωρική και οι αμπελουργοί να μην απολαμβάνουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων. Παράλληλα και η αμπελοκαλλιέργεια μπορεί να βελτιωθεί ώστε να παράγει ένα ποιοτικό προϊόν σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ανερούσσα, στο Απροβάτου και θα συμμετέχουν ως εισηγητές, καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο τέλος της ημερίδας, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία οίνου από κρασιά που θα φέρουν τοπικοί παραγωγοί. Σημειώνεται ότι γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.

 

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet