ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Παραδοσιακό γλέντι στο Γαύριο - 14-08-2011 13:38:05

Παραδοσιακό γλέντι στο Γαύριο

Συντάκτης: M.M. (14-08-2011 13:38:05)

Με τη βραδιά παραδοσιακής  μουσικής και χορού, τα γνωστά «Γαυριώτικα» που έγινε το Σάββατο 13/8 στη κεντρική προβλήτα του Γαυρίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας για φέτος το καλοκαίρι.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και όχι μόνο, βρέθηκαν κοντά μας από νωρίς, για το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι του συλλόγου μας που φέτος κλείνει 35 χρόνια. Η βραδινή άπνοια αλλά και η πανσέληνος δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες, ενώ η ορχήστρα με τους Σταύρο Λαρίο και Γιώργο Ρέρρα εναλλάξ στο βιολί και Γιώργο Κατσίκη στο λαούτο, άριστα οργανωμένη από τον Γιάννη Ρέρρα, απογείωσε το  κέφι, με τον χορό να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση άνοιξαν, καταχειροκροτούμενοι, οι μικροί Αλέξανδρος Σταύρας και Αλέξανδρος Μπόθος  από το Καλυβάρι, Γιώργος Ματζώρος από το Άνω Γαύριο και Γιώργος Παντελιάς από τον Άγιο Γιάννη, μαθητές του Σταύρου Λαρίου και αυριανοί συνεχιστές της παράδοσης. Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά  έδωσε και η παρουσία του Κώστα Δαρδανού που έπαιξε, με ξεχωριστή δεξιοτεχνία, τσαμπούνα συνοδευόμενος από τον Σταύρο Λαρίο στο τουμπί.

Οι φετινές εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ, αφού  δύο ακόμη παρουσιάσεις του λευκώματος «Αρόδο» είναι προγραμματισμένες για τις 16 και 18 Αυγούστου στη Χώρα και το Κόρθι αντίστοιχα, ενώ στις 20 του ιδίου μηνός στο Γαύριο, ο σύλλογος μας θα τιμήσει τον δημοσιογράφο Άγγελο Μαρόπουλο.

 

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet