ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » «Βρες τον», της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο Γαύριο - 06-08-2014 15:25:29

«Βρες τον», της Αμάντας Μιχαλοπούλου στο Γαύριο

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (06-08-2014 15:25:29)

Στο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Βρες τον» η προγιαγιά Τασία συνομιλεί με τη δισέγγονή της Αλεξία. Κοινός τόπος, η ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η εκμυστήρευση της Τασίας στην Αλεξία για την αναστάτωση που προκαλεί ο πρώτος έρωτας, η απρόσμενη σχέση δυο γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές – μια αλληγορία για τη σχέση μας με την προσωπική μας ιστορία.
Στη διάρκεια 50 λεπτών θεατρικού χρόνου παρακολουθούμε μια μινιμαλιστική όσο και ευρηματική ερμηνεία του διηγήματος: από τη συντριβή του έρωτα και την αθεράπευτη προσδοκία μιας νέας αρχής έως το βαθιά συγκινητικό και απροσδόκητο τέλος.
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου ψυχογραφεί με μοναδικό τρόπο τη γυναίκεια φύση σε όλες τις ηλικίες. Ένα κείμενο βαθύτατα «ελληνικό», σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη, την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν και αγαπούν οι γυναίκες...

Το «Βρες τον» ανήκει στη συλλογή διηγημάτων «Λαμπερή μέρα» (Εκδόσεις Καστανιώτη 2012) της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Η συγγραφέας, το 2013, βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τη συγκεκριμένη συλλογή.
Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 22:00, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου με ερμηνεύτρια την  Μαρία Κουμπάνη, και σκηνοθεσία του Κώστα Αριστόπουλου.

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet