ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Θρίαμβος της Μικράς Αγγλίας στην Σαγκάη - 28-06-2014 11:02:07

Θρίαμβος της Μικράς Αγγλίας στην Σαγκάη

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (28-06-2014 11:02:07)

Τριπλή βράβευση για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη στο σημαντικό φεστιβάλ της Ασίας

Ουτε ένα, ουτε δυο. Τρια ήταν συνολικά τα βραβεία που η «Μικρά Αγγλία», τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη απέσπασε στο τελευταίο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης. Η «Μικρά Αγγλία»  βραβεύθηκε με το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.

Το 17ο φεστιβάλ διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, ενώ μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μααντί.

Η διάκριση της «Μικράς Αγγλίας» είναι πολύ μεγάλη γιατί εκτός από το ότι το φεστιβάλ της Σαγκάης είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας, μπορεί να σημάνει ένα βήμα για κάτι ακόμα πιο ηχηρό. Θυμίζουμε ότι η «Μικρά Αγγλία» που είναι επίσης η μεγαλύτερη εισπραχτική επιτυχία στην χώρα μας στην τελευταία σεζόν, είναι γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Ανδρο και βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη που έκανε και την σεναριακή διασκευή του._Πηγή: Γιάννης Ζουμπουλάκης, Το Βήμα

 

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet