ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Το Γαύριο

Το Γαύριο

Το Γαύριο είναι το επίνειο της Άνδρου. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού σε φυσικό κόλπο προστατευμένο από τους ανέμους και σε απόσταση 36 ν. μ. από την Ραφήνα.
Η ιδιότητά του Γαυρίου ως "ομφάλιος λώρος" της Άνδρου με τον υπόλοιπο κόσμο έχει συνδράμει στην ραγδαία ανάπτυξη του, τόσο στον εμπορικό όσο και στον τουριστικό τομέα. Το Γαύριο απέχει από την Χώρα 32 χλμ. και από το Κόρθι 45 χλμ.
Στα βόρεια του Γαυρίου βρίσκονται πλήθος όμορφα και γραφικά χωριά όπως Αμόλοχος, Άνω και Κάτω Φελλός, Σιδόντας, Μακροτάνταλο, Χάρτες, Βαρίδι και Καλυβάρι μεταξύ άλλων.
Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο. Μάλιστα, μαζί με το γειτονικό παραθαλάσσιο οικισμό Μπατσί που βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ., αποτελούν τις περιοχές με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.  Γύρω από το λιμάνι και σε όλο τον οικισμό λειτουργούν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. καθώς και το μοναδικό οργανωμένο κάμπινγκ στο νησί.
Στη νότια πλευρά του λιμανιού κατά μήκος της διαδρομής προς το Μπατσί υπάρχουν πολλές παραλίες με κορυφαίες αυτές του Αγίου Πέτρου και της Ψιλής Άμμου, οι οποίες διαθέτουν μπλε σημαίες σημάδι αναγνώρισης της καθαρότητας των νερών τους.

Στα βόρεια και βορειοανατολικά του Γαυρίου και σε μικρή σχετικά απόσταση υπάρχουν μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα όπως το Βιτάλι, ο Ζόργκος η Βλυχάδα και άλλες πολλές.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet