ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Εκδηλώσεις » Πηγές / Springs and sources  - 16-07-2013 14:57:24

Πηγές / Springs and sources 

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (16-07-2013 14:57:24)

Η ομαδική έκθεση Πηγές / Springs and sources που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο  της κοινότητας Αποικίων του Δήμου της  Άνδρου σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από την εικαστική ομάδα  Campus Novel (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλού, Γιάννης Χειμωνάκης) σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

Περιλαμβάνει  έργα που διατυπώνουν διαφορετικές προσεγγίσεις  της έννοιας  της πηγής και επιχειρεί να αναδείξει τις συνδηλώσεις και την πολλαπλότητα των νοημάτων της στην σύγχρονη εποχή.

Εστιάζεται γύρω από την  πηγή Σάριζα στα Αποίκια της Άνδρου που συνδέεται  άμεσα με τη διαμόρφωση της ιστορίας της κοινότητας. Την αναδεικνύει   έτσι σε  χωρικό δείγμα μέσα από το οποίο  θα επιχειρηθεί ένας ανοιχτός διάλογος αναφορικά με ανθρωπολογικά, πολιτισμικά, ψυχαναλυτικά και ιστορικά σημαίνοντα, τις σχεσιακές τους αρθρώσεις και τις μετατοπίσεις των ορίων τους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ilaria Biotti, Βασίλης Γεροδήμος, Campus Novel, Valentina Jager, Barbara Marcel, Ιβάν Μαστερόπουλος, Αιμιλία Παλογιανίδου, Γιάννης Παππάς, Γιώργος Παπαδάτος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Weimar Public-Εριφύλη Βενέρη και Λουκάς Βαρτατίλας, Sarah de Wilde, Franziska Wildt, Κώστας Τζιμούλης, Δέσποινα Φλέσσα, Κώστας Χριστόπουλος
Εγκαίνια: 10 Αυγούστου 2013 στις 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 10 Αυγούστου -20 Αυγούστου 2013
Ώρες λειτουργίας: 10:30 – 14:00 & 18:00 – 22:00

Ομιλία του Σ.Μπαφαλούκου “Η ιστορία της Σάριζας” στις 17 Αυγούστου 19:30

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet