ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Στον απόηχο της έκθεσης Εμπειρίκου - 02-09-2013 20:37:18

Στον απόηχο της έκθεσης Εμπειρίκου

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (02-09-2013 20:37:18)

Σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για όλη την Άνδρο, εξελίχθηκε η έκθεση φωτογραφιών του Ανδρέα Εμπειρίκου με τίτλο "ο φακός του ποιητή".
Η έκθεση που φιλοξενήθηκε σ ενα πρόσφατα ανακαινισθέν οίκημα στο κεντρικότερο σημείο του Γαυρίου, δέχθηκε μεγάλο όγκο επισκεπτών που ήρθε απ΄όλα τα μέρη του νησιού μας. Για του λόγου δε το αληθές,  ενω το  ωράριο προέβλεπε να κλείνει στις 10,  καθημερινά έμενε ανοικτή μέχρι σχεδον τα μεσάνυχτα, ενώ η διάρκεια της παρατάθηκε κατα μία ακόμη εβδομάδα.

Η επιλογή των φωτογραφιών της έκθεσης έχει γίνει με γνώμονα τη φωτογραφική αξία του υλικού, το οποίο χρονολογικά καλύπτει όλο το φάσμα της φωτογραφικής δράσης του Εμπειρίκου. Τα θέματα που επιλέχθηκαν είναι ανθρωποκεντρικά και αφορούν στιγμιότυπα και εικόνες δρόμου. Οι λήψεις του είναι πρωτοπόρες για την εποχή που τραβήχτηκαν και τις διακρίνει προφανής διαχρονικότητα. «Τις φωτογραφίες –έργο των χειρών του– τις έφερνε σε πέρας με τη δεξιοτεχνία και την επιμονή μανιακού», γράφει ο στενός φίλος του Οδυσσέας Ελύτης.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet