ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Έγινε η παρουσίαση του μηχανήματος ολοκληρωμένης επεξεγασίας οικιακών απορριμάτων - 04-07-2011 09:09:25

Έγινε η παρουσίαση του μηχανήματος ολοκληρωμένης επεξεγασίας οικιακών απορριμάτων

Συντάκτης: M.M. (04-07-2011 09:09:25)

Στην εποχή της ολοκληρωμένης επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων πέρασε η Άνδρος. Το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου έγινε η παρουσίαση ενός νέου συστήματος με τη βοήθεια του οποίου υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου για την οριστική κατάργηση της παλαιάς παράνομης χωματερής του νησιού. Θυμίζουμε, ότι η χωματερή αυτή είχε καταρεύσει στις 4 Φεβρουαρίου λόγω κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα μέρος της χωματερής να καταλήξει στη θάλασσα.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, το σύστημα αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της Άνδρου να αποτελέσει πρότυπο οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε ο σεβασμός στο περιβαλλον να έχει μέγιστη προτεραιότητα.
Με το σύστημα επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων της ελληνικής εταιρείας “ΣΟΥΚΟΣ” θα υπάρχει πλήρης ανάκτηση κάθε υλικού, που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ενώ τα οργανικά υπολείματα θα λαμβάνουν την μορφή pellet, το οποίο είναι περιζήτητο στην βιομηχανία.
Ο Δήμος έχει προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης για την οριστική χωροθέτηση συστήματος επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.)._(Δελτίο Τύπου)

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet