ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Τα εγκαίνια της έκθεσης για την Άνδρο στο Golden Hall - 23-05-2013 21:23:11

Τα εγκαίνια της έκθεσης για την Άνδρο στο Golden Hall

Συντάκτης: Μ.Μ. (23-05-2013 21:23:11)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του κοινού έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο Golden Hall τα εγκαίνια της έκθεσης για την Άνδρο.
Στην έκθεση- παρουσίαση του νησιού μας που οργανώθηκε από τον Δήμο Άνδρου συμμετέχουν το Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή, που παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα».  Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο "Αινίγματα του Ρεαλισμού" θα παρουσιάσει γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού "ΠΛΟΕΣ".  Το μουσείο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ στη Χώρα της Άνδρου με το εξαιρετικό του έργο, το οποίο στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο Πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα), αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου ΜΑΡΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΚΗ για να στεγάσει τις Ανδριώτικες συλλογές.
ακόμη η Καϊρειος βιβλιοθήκη παρουσιάζει το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της. Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου θα παρουσιάσει μέρος των εκθεμάτων του που περιλαμβάνει παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες , ακουαρέλες και λιθογραφίες.
Από την έκθεση δεν λείπει και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life  το οποίο ενισχύει και προστατεύει τη βιοποικιλότητα της Άνδρου.
Ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του νησιού μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον, μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί.

Τέλος, το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου  φιλοξενεί την φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, παρουσιάζοντας τοπία του πανέμορφου νησιού μας με  πλούσια νερά και  υπέροχη εναλλαγή τοπίου, με  υπέροχες παραλίες και  πανέμορφα αρχοντικά, τα μονοπάτια, καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται καθ'ολη τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των site των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σ΄όλο το νησί.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00 (εκτός Κυριακών),  μέχρι την 1η Ιουνίου.

 

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet