ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Ενημέρωση φορέων του νησιού σχετικά με την Έκθεση Πολιτισμού - Τουρισμού της Άνδρου, στο «Golden Hall» το Μάιο του 2013 - 06-03-2013 21:40:20

Ενημέρωση φορέων του νησιού σχετικά με την Έκθεση Πολιτισμού - Τουρισμού της Άνδρου, στο «Golden Hall» το Μάιο του 2013

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (06-03-2013 21:40:20)

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των προσπαθειών που καταβάλουμε για την προβολή της Άνδρου και την προσέλκυση επισκεπτών στο νησί μας, το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε το Μάιο του 2013 να προβληθεί η Άνδρος ως νησί πολιτισμού και περιβάλλοντος και μάλιστα σε χώρο όπου οι επισκέπτες έχουν ακόμη και σήμερα τη δυνατότητα για ταξίδια, όπως το Εμπορικό Κέντρο «Golden Hall».
Στόχος μας είναι η προβολή όλων των αντιπροσωπευτικών πολιτιστικών Ιδρυμάτων της Άνδρου και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, του Κυδωνιέως, της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, των Μουσείων, με εκπροσώπους τους που θα παρουσιάζουν τα εκθέματα και τις εκθέσεις του 2013 καθώς και αρχείο παλαιότερων ετών. Επίσης επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη, μέσα από έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό καθώς και από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους φορείς, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός - μοναστηριακός, ο καταδυτικός, γαστρονομικός που αναπτύσσονται  στο νησί μας. Τέλος  μέρος της παρουσίασης θα να είναι τα παραδοσιακά ανδριώτικα εδέσματα και γλυκά, που  αυτοτελώς αποτελούν σημείο αναφοράς για την Άνδρο. Παράλληλα θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα να προβληθεί η παραδοσιακή μας μουσική και οι ανδριώτικοι χοροί.
Σας καλούμε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.30 στο Δημαρχείο Άνδρου, (κτίριο Βούλγρη, Χώρα Άνδρου) για ενημέρωση αλλά και για την έναρξη των εργασιών όλων των φορέων του νησιού με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της Άνδρου.
 
Η Πρόεδρος της  Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου
Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Δήμου Άνδρου
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΥ

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet