ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Γαυριώτικα 2018 - 20-07-2018 11:58:52

Γαυριώτικα 2018

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (20-07-2018 11:58:52)

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογός μας διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι τα «Γαυριώτικα 2018», ένα πρόγραμμα πολι-τιστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, λαϊκό γλέντι, παρουσίαση βιβλίου καθώς και αθλητικούς αγώνες για παιδιά και μεγάλους.
Διοργανώνουμε ομιλία/συζήτηση με θέμα  «Η κρίση του νερού στις Κυκλάδες – Η περίπτωση της Άνδρου» με ομιλητή τον Βαγγέλη Πισσία, Ομότιμο Καθηγητή Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.
Συμμετέχουμε στον σχεδιασμό του Φεστιβάλ Πεζοπορίας (Andros on foot festival) της Andros Routes το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για την προβολή του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας.
Παράλληλα συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, οι Εκθέσεις του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Κυδωνιέως, οι εκδηλώσεις τοπικών φορέων κ.ά.
Όλες αυτές οι εκδηλώσεις συγκροτούν ένα ελκυστικό πρόγραμμα για το νησί, δυστυχώς, όμως γίνονται αποσπασματικά, χωρίς συντονισμό από τον Δήμο, χωρίς κατάρτιση ετήσιου προγράμματος ώστε να υπάρχει ενημέρωση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.
Οι δραστηριότητές μας δεν περιορίζονται μόνο σε πολιτιστικά θέματα αλλά και σε όσα  απασχολούν την περιοχή ή το νησί μας γενικότερα, που μας κινητοποιούν να δράσουμε για το κοινό καλό.
Στο πλαίσιο αυτό, αποστείλαμε επιστολή στους αρμόδιους φορείς για την πρόσβαση στο ΧΥΤΥ ΠΛΟΥΣΚΑ εκφράζοντας τις εν γένει ανησυχίες των κατοίκων.    
Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του «Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου για τις Κυκλάδες», καταθέσαμε υπόμνημα με τα προβλήματα της Άνδρου που εμείς γνωρίζουμε και βιώνουμε, όπως η κρίση του νερού (σχετική εκδήλωση), επισημάναμε την ανάγκη θεσμοθέτησης δράσεων και κινήτρων για την ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων.
Δ.Σ. Φ.Ο.Γ.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυριακή 29 Ιουλίου, 21.00

Θεατρική παράσταση
Οι κάτω απ' τ' αστέρια
του Τηλέμαχου Τσαρδάκα
Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες αλλά και τη σκληρή πραγμα-τικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.
Η δημοφιλής ηθοποιός, Λίλα Μπακλέση, απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ»,  και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής,  βραβευμένος με τον Σταυρό του Δημήτρη Χορν και γνωστός από τη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο», σκηνοθετούν και ερμηνεύουν την ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού μέσα από την αποκαλυπτική συνάντησή τους  μετά  από χρόνια.

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Μπιμπής,  Λίλα Μπακλέση
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ


Σάββατο 4 Αυγούστου, 21.00

Παρουσίαση βιβλίου
Αντώνης Ρουπακιώτης
Εγώ δεν είμαι ποιητής
Πλατεία, πίσω από Κοινοτικό κατάστημα

Στην Άνδρο έπιασα χαρτί και μολύβι και βγήκανε περίπου τριάντα ποιήματα.
Έρχομαι να σχολιάσω ακριβώς αυτά που έζησα. Εκτιμώ αυτούς που γράφουν με άλλο ύφος και άλλη αισθητική. Εγώ με αυτές τις λέξεις παλεύω και μένω πάντα ανικανοποίητος.
Δεν είμαι αγκιτάτορας. Ένας μαστοράκος είμαι που έχτισα λέξη με λέξη αυτό που θέλησα να πω. Αυτό σημαίνει και το «Εγώ δεν είμαι ποιητής».
Ομιλητής: Γιάννης Μαμάης


Τρίτη 7 Αυγούστου, 17.00

Κολυμβητικοί αγώνες για παιδιά
Παραλία Αγ. Πέτρου, Funky Donkey beach house

Οι καθιερωμένοι αγώνες που διοργανώνει ο Όμιλός μας κάθε χρόνο είναι η χαρά των παιδιών καθώς συνεχώς ξεπηδούν και νέα ταλέντα.


Τετάρτη 8 Αυγούστου, 20.00

Ομιλία  με  θέμα:
Η κρίση του νερού στις Κυκλάδες - Η περίπτωση της Άνδρου
Προαύλιο παλαιού Δημοτικού Σχολείου

Ομιλητής: Βαγγέλης Πισσίας, Ομότιμος καθηγητής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων

Θα αναπτυχθεί το θέμα από τον καθηγητή που γνωρίζει την Άνδρο, την επισκέπτεται πολλά χρόνια και έχει προτείνει σημαντικές και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπισή του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή slides και συζήτηση.


Παρασκευή 10 Αυγούστου, 20.30

Εκδήλωση με θέμα:
Ο Ναός του Παντοκράτορα στις Γίδες
Προαύλιο νέου Δημοτικού Σχολείου

Ο Ναός του Παντοκράτορα υπήρξε το καθολικό άλλοτε μονής του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία του νησιού μας. 

Εισηγήτρια:  Σταυρούλα Παπανικολοπούλου, Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Συμμετέχουν: Λυδία Παλαιοκρασσά, Αρχαιολόγος
Λίνα Δεμαθά, Αρχιτέκτων


Κυριακή 12 Αυγούστου 20.30

Βραδιά Μεσογειακής Τζαζ
Άγιος Κυπριανός

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Αλέκος Βρέτος (ούτι) και Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο), που διαγράφουν την πορεία τους παράλληλα και για χρόνια στο μουσικό στερέωμα της Μεσογειακής Τζαζ Σκηνής, ήρθε η ώρα να αυτοσχεδιάσουν και να συνομιλήσουν σε μία καινούργια μουσική αναζήτηση στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Αγ. Κυπριανού με μπάσο και ούτι, πετάλια και πένες θα γίνουν ένα με μουσικές από όλο τον κόσμο.


Παρασκευή 17 Αυγούστου, 21.00


Ανδριώτικο παραδοσιακό γλέντι
Λιμάνι Γαυρίου

Ανδριώτικο παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά όργανα, βιολί και λαούτο.


Παίζουν οι συμπατριώτες μας:
Σταύρος Λαρίος, βιολί
Γιώργος Ρέρρας, λαούτο
Γιώργος Κατσίκης, κιθάρα
Βαγγέλης Μαμάης, τραγούδι

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet