ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Καθαρίσαμε από τον Άγιο Πέτρο μέχρι και το Κυπρί! - 27-09-2017 19:28:44

Καθαρίσαμε από τον Άγιο Πέτρο μέχρι και το Κυπρί!

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (27-09-2017 19:28:44)

Το Σάββατο 23/9,   μετά από κάλεσμα του Φιλοπρόοδου Ομίλου “το Γαύριο”, έγινε μια επιτυχημένη εξόρμηση καθαρισμού των παραλιών, από  τον Αγ.Πέτρο έως και το Κυπρί.                                                                                                                                                                        Συγκεντρώθηκαν 10 εθελοντές στο Juice Bar στην παραλία του Αγ.Πέτρου στις 9.00  το πρωί με καλή διάθεση,  ήπιαν τον καφέ τους και φάγανε τους υπέροχους λουκουμάδες που έφτιαξε η Φιλιώ ενώ η Αθηνά  πρόσφερε σπανακόπιτα και νερά για τον δρόμο.                                                                                                            
Εξοπλισμένοι με γάντια, σακούλες και ντυμένοι ανάλογα ξεκίνησαν να μαζεύουν τα σκουπίδια που ήταν συγκεντρωμένα στην άκρη του δρόμου στους θάμνους στα μονοπάτια προς την παραλία σε χώρους parking κ.λ.π.   Κάθε λογής σκουπίδια. Κυριαρχούν τα πλαστικά ποτήρια και τα καλαμάκια (η χώρα του φραπέ και του φρέντο), μπουκάλια νερού, αποτσίγαρα, πολλά μωρομάντηλα  άθικτα που θα υπάρχουν  στην παραλία ακόμα και όταν τα μωρά θα έχουν γίνει παιδιά, αλουμίνια από αναψυκτικά, ολόκληρες σακούλες γεμάτες σκουπίδια πεταμένες μέσα στους θάμνους στο Κυπρί, τα περισσότερα σκουπίδια στο μικρό parking και στην άκρη του δρόμου στην Χρυσή Αμμο και ακόμα ένας ιδιότυπος πλαστικός σωλήνας με υγρό κυριαρχεί στην άμμο (εργαλείο των ψαράδων) και πολλά ακόμα.  Συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 50 σακούλες Giga με σκουπίδια και ανακυκλώσιμα είδη.

Επειδή πολλά ακούστηκαν ότι είναι δουλειά του Δήμου ο καθαρισμός αυτός, η ότι οι υπηρεσίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μπορεί να υπάρχουν ευθύνες, δεν γνωρίζουμε όμως ποιες είναι αυτές και ποια είναι τα προβλήματα και οι αδυναμίες ενός Καλλικρατικού Δήμου, που καλύπτει ένα μεγάλο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες με χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν τις παραλίες. Όμως ας αναλογιστούμε,  πως θα ήταν οι δρόμοι και οι παραλίες αν οι άνθρωποι σέβονταν το περιβάλλον. Ποιος τελικά έχει την ηθική ευθύνη; ποιος δημιουργεί το πρόβλημα;
Ήταν μια εμπειρία που μας δίδαξε πως από τα απεχθή σκουπίδια μπορούν εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα. Δεν αρκεί να καταναλώνουμε τα σύγχρονα προϊόντα και να μην ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες μιας σύγχρονης και ισορροπημένης κοινωνίας. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας με τα σκουπίδια φανερώνει το πολιτιστικό μας επίπεδο.

Οι εθελοντές:  η Φιλιώ , η Ειρήνη, ο Νίκος, η Κίττυ, ο Δημήτρης, ο Γιώργος, ο Γιάγκος, η Ειρήνη και  η κόρη της Μόσχα, η Μπέττυ  υποσχέθηκαν να το επαναλάβουν σε πρώτη ευκαιρία, καλούν  και άλλους εθελοντές να δηλώσουν συμμετοχή και σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία.

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet