ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Μια ξεχωριστή βραδιά με τον Μάνο Ελευθερίου - 13-08-2016 14:10:52

Μια ξεχωριστή βραδιά με τον Μάνο Ελευθερίου

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (13-08-2016 14:10:52)

Στο πλαίσιο των ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΩΝ 2016,  είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Γαύριο την Δευτέρα 8 Αυγούστου τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, έναν από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Τον ποιητή πλαισίωσαν ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου καθώς και οι τραγουδιστές Κορίνα Λεγάκη και Απόστολος Ρίζος.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια σύντομη, αλλά πολύ περιεκτική αναφορά στη ζωή και το έργο του Μάνου Ελευθερίου από τον Άγγελο Σφακιανάκη που δόθηκε με “θεατρικό” τρόπο μιας και ο ομιλητής άφηνε συχνά πυκνά τον λόγο στον ποιητή να συμπληρώνει με δικά του λόγια και με το απαράμιλλο χιούμορ που τον διακρίνει, την ιστορία της ζωής του.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου που μίλησε κυρίως γιά το τεράστιο σε όγκο έργο του φιλοξενούμενου μας.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν οι Κορίνα Λεγάκη και ο Απόστολος Ρίζος που με την συνοδεία του Γιώργου Ανδρέου στο πιάνο μας ταξίδεψαν με μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια με στίχους του ποιητή. Από τον “Αγιο Φεβρουάριο” την “Μαρκίζα”, την “Εκδρομή” , και το “Τραίνο φεύγει στις 8” μέχρι τον “Αμλετ της Σελήνης”. Και από τα “Λόγια και τα χρόνια τα χαμένα” στη “Σμύρνη και το Αιβαλί” και από τα  “Μαλαματένια λόγια” και τα “Χρόνια της υπομονής” στο “Παλικάρι έχει καυμό”. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και τα τραγούδια που σιγοτραγουδάμε δεν έχουν τελειωμό.

Ο κόσμος αγκάλιασε τον ποιητή και πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μετα το τέλος της συναυλίας για να τους υπογράψει βιβλία του. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως όποιοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού  Σχολείου έζησαν μιά ξεχωριστή βραδιά…

Δέιτε τα videos της βραδιάς, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet