ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Ψήφισε Γαύριο δαγκωτό ο Καραγκιόζης - 06-08-2016 11:10:18

Ψήφισε Γαύριο δαγκωτό ο Καραγκιόζης

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (06-08-2016 11:10:18)

Πήρε τη ντουντούκα του και βγήκε στο λιμάνι και την αγορά του Γαυρίου, σε μια ολοζώντανη εκδοχή του Καραγκιόζη. Η φιγούρα πήρε σάρκα και οστά, ζωντάνεψε και ενθουσίασε μικρούς μεγάλους, που έσπευσαν να παρακολουθησουν την παράσταση του Καραγκιόζη Γαυριώτη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ 2016. Ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, συνεργάτης επί 22 χρόνια του Ευγένιου Σπαθάρη, με το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο και το ιδανικό “φυσίκ” ενσάρκωσε τον απαράμιλλο ήρωα, που στη συνέχεια πέρασε πίσω από τον μπερντέ, καθώς ακολούθησε θέατρο σκιών, με τον χαρισματικό καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκο. Όλα έγιναν συνοδεία μουσικής, με βιολί και λαούτο από τους Σταύρο Λαρίο και Γιώργο Ρέρρα.


Τα παιδιά τον λάτρεψαν και τον καταχειροκρότησαν, αλλά και οι μεγάλοι εντυπωσιασμένοι άκουσαν τον Καραγκιόζη να κάνει παρέμβαση στα μεγάλα προβλήματα του Γαυρίου. “Με απόφαση λαϊκής συνέλευσης στο Γαύριο και στο παλιό δημοτικό σχολείο ανοίγει το Πολιτιστικό Κέντρο! Πάει και τελείωσε! Δήμαρχε μ’ ακούς;” αναφώνησε χαρακτηριστικά ο Τάκης Βαμβακίδης για να συνεχίσει “Τι κάνετε εδώ βρε παιδιά, βρε Μαμάη, δεν τρως δεν πίνεις, νηστικός μένεις σαν κι εμένα, όλη μέρα τρέχεις για να κάνεις εκδηλώσεις. Συναυλίες, ανοιχτές συζητήσεις, θεατρικά, στο Γαύριο γίνονται σπουδαία πράγματα! Θα φέρω τον Πισπιρίκο, αλλά φτιάξτε βρε παιδιά ένα γυμναστήριο, μια παιδική χαρά, που θα παίξουν τα παιδιά?” Εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη δράση του Φιλοπρόοδου Ομίλου, ο Καραγκιόζης πολιτογραφήθηκε Γαυριώτης, θίγοντας τα προβλήματα της συγκοινωνίας, των σκουπιδιών, της ανακύκλωσης, ακόμη και των ανεμογεννητριών. Μια απίστευτα αυθεντική παρέμβαση που συζητήθηκε και χειροκροτήθηκε από ντόπιους και έποικους. Ειδική “παρέμβαση” έκανε και για τον Πύργο του Αγίου Πέτρου και παρουσία του εκδότη Γ. Δαρδανού απηύθυνε τη δική του έκκληση για τη συντήρηση και διατήρηση του μνημείου.

Με το ΑΡΟΔΟ και τα ΝΑΥΑΓΙΑ ανά χείρας, έκλεψε την παράσταση αφήνοντας τον θαυμασμό του να ξεχειλίσει για τις δύο εκδόσεις του Φιλοπρόοδου, τις οποίες έκρυψε…από τον Βεζύρη για να μην του τις πάρει. Ενθουσιώδης αλλά και ενθουσιασμένος για τα όσα γίνονται στο Γαύριο, ζήτησε από όλους τους υπεύθυνους να προωθήσουν τη λύση των προβλημάτων της περιοχής αυτής, δηλώνοντας ακραιφνής Γαυριώτης και υποσχόμενος ότι θα ξανάλθει μαζί με την Αγλαϊα και τα τρία του παιδιά.

Η βραδιά που κράτησε ως αργά ολοκληρώθηκε με τους μικρούς Γαυριώτες να φωτογραφίζονται στην αγκαλιά του Καραγκιόζη και τους μεγάλους να του σφίγγουν το χέρι ικανοποιημένοι που ο Καραγκιόζης κατάλαβε πολλά και είπε περισσότερα για τον τόπο του Γαυρίου και τα προβλήματά του…

Τα ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ συνεχίζονται σήμερα με τη μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη γλώσσα του μνημονίου και τα ΜΜΕ, παρουσία σημαντικών δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών που έχουν ήδη φτάσει στο Γαύριο.

Φωτο: Αφροδίτη Μαμάη

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet