ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Ναυάγια στις ακτογραμμές της Άνδρου, η παρουσίαση του βιβλίου στο Γαύριο - 31-07-2016 11:11:23

Ναυάγια στις ακτογραμμές της Άνδρου, η παρουσίαση του βιβλίου στο Γαύριο

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (31-07-2016 11:11:23)

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Ναυάγια στις ακτογραμμές της Άνδρου, χθες στο βιβλιοπωλείο “Λογάρι” στο Γαύριο.

Για το βιβλίο, που μετά το πολύ επιτυχημένο “Αρόδο”, αποτελεί την δεύτερη έκδοση του Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο, ξεκίνησε την παρουσίαση του ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιάννης Μαμάης και στη συνέχεια, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Λιμενάρχη Άνδρου, Πλωτάρχη Χρήστου Νάνου,  έδωσε τον λόγο στους συγγραφείς του Κώστα Θωκταρίδη και Άρη Μπιλάλη.


Η Άνδρος, νησί με μεγάλο μήκος ακτογραμμών με τις βορειοδυτικές να βρίσκονται σ ένα από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα περάσματα του Αγαίου, οπως είναι φυσικό βρίθει ναυαγίων. Γι αυτά, πολλά γνωστά, όπως είναι το ναυάγιο του “Χρυσή Αυγή” που βύθισε στο πένθος το νησί μας, αλλά και πολλά άγνωστα χαμένα στη λήθη του χρόνου μίλησαν οι δύο συγγραφείς ο καθένας από τη σκοπιά του. Ο πολύπειρος δύτης Κώστας Θωκταρίδης που έχει επισκεφθεί πολλά από αυτά, αλλά και ο Άρης Μπιλάλης που μας πήγε πίσω στην ιστορία του κάθε ναυαγίου. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που πήρε το μικρόφωνο ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του “Χρυσή Αυγή”, ο Σίμος Λάβδας που υπηρετούσε σαν Β’ μηχανικός. Ο λόγος του λιτός και ταυτόχρονα ιδιαίτερα συγκινητικός μας μετέφερε στα παγωμένα νερά του Κάβο Ντόρο εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ…


Για την ιστορία, την έκδοση του βιβλίου προλογίζει η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Γ. Σίμωσι, τη μεταφορά στην αγγλική γλώσσα έκαναν οι κ.κ. Λιάνα Σακελλίου και William Schultz,  ενώ το σπάνιο φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τους φωτογράφους Ν. Ρηγούτσο, Στ. Γεωργίου, Αρ. Κομνηνού, Ν. Καρατζά, Στ. Βαλάκη και Φ. Ποντίκη.

 

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet