ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Υποτροφία του Φιλοπρόοδου Ομίλου για το θερινό Πανεπιστήμιο - 19-05-2016 11:10:55

Υποτροφία του Φιλοπρόοδου Ομίλου για το θερινό Πανεπιστήμιο

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (19-05-2016 11:10:55)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ»

Λίγα λόγια για τη δράση

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων οργανώνει το 2016 το «2ο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα».

Το πρόγραμμα είναι συνέχεια της περυσινής ακαδημαϊκής δράσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία στην Άνδρο. Φέτος διευρύνεται με δύο κύκλους και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και το Γραφείο Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο πρώτος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα, Εξουσία και ΜΜΕ – Από τα κλασικά κείμενα στον σύγχρονο δημόσιο λόγο» θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο (Γαύριο) από 10 έως και 17 Ιουλίου 2016. Οργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Άνδρου και υποστηρίζεται από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο».

Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά (Κολυμπάρι) από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Και οι δύο κύκλοι προσφέρουν εκπαιδευτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. 

Πληροφορίες: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  gr και στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr

Η υποτροφία

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο» καλείται να επιλέξει και υποδείξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Θ.Π. έναν φοιτητή/μία φοιτήτρια, που θα λάβει μία υποτροφία διδάκτρων προκειμένου να παρακολουθήσει τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του 2ο Θερινού Πανεπιστημίου. Η υποτροφία μπορεί να δοθεί σε μεταπτυχιακό φοιτητή ή υποψήφιο διδάκτορα προτίμηση των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος κ. Γ. Μαμάης υποδείξει έναν προπτυχιακό φοιτητή αυτός γίνεται αποδεκτός στο πρόγραμμα.

Η υποτροφία αφορά τον έναν από τους δύο κύκλους και καλύπτει τα εξής:
1. εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό, πρόγραμμα, αφίσες, σημειώσεις, βεβαίωση παρακολούθησης)
2. τριάντα ωρών σεμιναριακό πρόγραμμα με διαλέξεις και workshops
3. καθημερινές εκπαιδευτικές και πολιτιστικού περιεχομένου εκδρομές ή δράσεις 
4.είσοδο σε μουσείο ή θεατρική παράσταση ή συναυλία (ανάλογα με το τι θα ανακοινωθεί)
5. δωρεάν μετακινήσεις στο νησί με λεωφορείο, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος
6. γεύματα
7. coffee breaks με καφέ και σνακ
8.διάφορα αναμνηστικά δώρα
9. Επίσης εξασφαλίζεται και έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 30 έως 50 τοις εκατό (αναμένεται σχετική διευκρίνηση ως προς το ακριβές ποσοστό).

Για τη διαμονή του, ο φοιτητής θα πρέπει να υπολογίζει περίπου 20-30 ευρώ τη βραδιά ανάλογα με το δωμάτιο. Το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει φθηνές τιμές σε ξενοδοχεία της Άνδρου και στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Η ανακοίνωση του ονόματος στην Επιστημονική Επιτροπή του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet