ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Επιστολή Νικ. Α. Τριδήμα για το κλειστό γυμναστήριο. - 30-03-2016 19:28:25

Επιστολή Νικ. Α. Τριδήμα για το κλειστό γυμναστήριο.

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (30-03-2016 19:28:25)

Δημόσια επιστολή, πρώην Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου κου Νικολάου Α.Τριδήμα, για το κλειστό γυμναστήριο στην Ανδρο.

 

 

 

 

Γαύριο στις 29/3/2016

 

Πρός

 

ΕΝ ΑΝΔΡΩ - ANDROS PORTAL – ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΚΙΝΗΜ. ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ – ΑΝΔΡΙΑΚΗ -ΑΝDROS 365 – ΦΙΛ.ΟΜΙΛΟΣ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

 

 

Κοινοποίηση:

 

Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη.

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη και

 

κ. Γ. Λεονταρίτη, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

 

Έπαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη

 

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων

 

 

Επειδή την περασμένη εβδομάδα 24/3/16, διαβάσαμε στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες «Κοινή Γνώμη» και «Λόγο των Κυκλάδων», τον Δήμαρχο Ανδρου κ.Σουσούδη, να αναφέρεται :“ στη βούληση τόσο του ίδιου όσο και της υπόλοιπης Δημοτικής Αρχής, να κατασκευαστεί κλειστό γήπεδο στην Άνδρο” και μάλιστα επιπρόσθετα να δηλώνει ότι: “Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε κι εμείς, στην Άνδρο, να έχουμε ομάδα υψηλού επιπέδου», προσθέτοντας μάλιστα ότι: «Βεβαίως, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Άνδρος να αποκτήσει δικό της κλειστό γήπεδο. Δεν σας κρύβω πως αυτός είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της δημοτικής μας αρχής κι ελπίζω να καταφέρουμε να δρομολογήσουμε τη μελέτη και στη συνέχεια την κατασκευή του. Πρώτα και πάνω από όλα επειδή ένα τέτοιο έργο το έχει ανάγκη η νεολαία του νησιού μας».

 

Mε αφορμή λοιπόν αυτές τις νέες του δηλώσεις και μάλιστα για μιά ακόμα φορά εκτός Ανδρου, όπως πρόσφατα είχε κάνει στην Αθήνα, στο κόψιμο της πίτας του Φιλοπρόδου Ομίλου ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ, δεν μπορώ και εγώ να μην αναφερθώ στο θέμα αυτό της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στον τόπο μας, γιατί πάνω απ’ όλα πιστέβω ότι δεν αρκούν μόνον τα καλά λόγια και τα ευχολόγια, αλλά πολιτική βούληση και δουλειά χρειάζεται και όχι άλλες κοροιδίες, ειδικά στο θέμα αυτό και εξηγούμαι δημοσίως.

 

Οφείλω εδώ να δηλώσω ότι η σημερινή δική μου παρέμβαση δεν έχει σκοπό να εκφράσει τον οποιοδήποτε αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στον κ. Σουσούδη και μάλιστα σε ένα θέμα που πρέπει να ενώνει όλους τους Ανδριώτες μεταξύ μας,ώστε με μιά γροθιά να διεκδικήσουμε τον στόχο αυτό, αλλά να εκφράσω την αγωνία μου, γιατί, να πάει τόσος καιρός χαμένος και αν πραγματικά σήμερα ο κ. Σουσούδης είναι ειλικρινής με αυτά που δηλώνει δημόσια, ή είναι ακόμα μία άλλη ανεκπλήρωτη υπόσχεση του.

 

Σας παρουσιάζω λοιπόν με χρονολογική σειρά τις ενέργειες που τότε είχαν γίνει και φυσικά τις μηδενικές κινήσεις απο την πλευρά του κ.Σουσούδη και της παράταξης του απο την μέρα που ανέλαβαν τον Δήμο και ελπίζω ότι και μετά απο αυτήν την δική μου παρέμβαση θα γίνει ουσιαστικά επιτέλους κάτι.

 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει οι παρακάτω κινήσεις:

 

1). Η τότε Δημοτική Κοινότητα Γαυρίου στις 27 Νοεμβρίου 2013 ομόφωνη απόφασή της αριθμ.43/2013, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ – Βόλεϊ και χώρου πολλαπλών χρήσεων στον εναπομείναντα ιδιόκτητο δημοτικό χώρο, στο οικόπεδου του νέου τότε κατασκευαζόμενου δημοτικού σχολείου.Μάλιστα τονίζονταν ότι η ύπαρξη αυτού του δημοτικού οικοπέδου αποτελούσε μεγάλο πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, με προστιθέμενη αξία, ότι το γήπεδο βρισκόταν στην πύλη εισόδου του νησιού, γεγονός που θα μείωνε κατά πολύ τον χρόνο, καθώς και το κόστος μετακίνησης των αθλητών, καθιστώντας έτσι την όλη πρόταση πολύ ισχυρή, έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλα κυκλαδονήσια και σίγουρα, είναι απόλυτα σαφές και κατανοητό, ότι μπορεί κάτι τέτοιο να χρηματοδοτηθεί.

 

 

2). Στις 15 Ιανουαρίου 2014, σε δημόσια συνεδρίαση το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου με την αριθ. ομόφωνη απόφαση του 3/2014 (AΔΑ:ΒΙΠ5ΩΨΙ-ΜΣΔ),δηλαδή και με την σύμφωνη γνώμη του κ Σουσούδη που ήταν στην αντιπολίτευση τότε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου, ομόφωνα αποδέχεται την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Γαυρίου, να κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο (κλειστό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ και λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων) και παραχωρεί για το σκοπό αυτόν, το οικόπεδο, στο χώρο του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου.Οι προμελέτες θα εκπονούνταν από το Τμήμα Τεχνικών Προδιαγραφών και Περιβάλλοντος Δήμου Άνδρου.

 

 

3). Με βάση αυτές τις δύο ομόφωνες αποφάσεις, σάν Πρόεδρος τότε της Κοινότητας Γαυρίου, έκλεισα ραντεβού και επισκέφτηκα στην Αθήνα την Γ.Γ.Α. – Γενική Διεύθυνση Αθλητικής Υποστήριξης, Διεύθυνση Μελετών Αθλητικών Έργων, όπου εκεί στις 11/3/2014, παρέλαβα με επίσημη αλληλογραφία, με παραλήπτη τον Δήμο Ανδρου και την Δημοτική Κοινότητα Γαυρίου, με αριθμ. πρωτ.

 

ΤΥ-Δα/Φ320/οικ.7638, δύο τυποποιημένες σε ηλεκτρονική μορφή μελέτες.

 

Πρόκειται για δύο τύπους γηπέδων που εφαρμόζονται κυρίως, στην επαρχία και τα νησιά, οι οποίες έχουν ως εξής:

 

α) Τ 10β χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων για αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χαντ-μπωλ και

 

β) Τ 11β χωρητικότητας 450 θέσεων μόνο για Μπάσκετ και βόλεϊ.

 

Το βασικό πλεονέκτημα του γηπέδου τύπου Τ 10β, εκτός από το ότι διαθέτει περισσότερους βοηθητικούς χώρους, μας τόνισαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α, ότι συνίσταται μάλιστα για το ότι, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και μουσικές εκδηλώσεις τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν μέχρι 1.200 άτομα.

 

Και μάλιστα στο νησί μας, που τέτοιος άλλος κλειστός χώρος δεν υπάρχει και αμέτρητες φορές έχει ζητηθεί εδώ και χρόνια να υπάρξει, σε οποιαδήποτε μάλιστα γωνιά του, αρκεί επιτέλους να γίνει !

 

4). Στις 2 Απριλίου 2014 θεωρώντας ότι πρέπει να ενημερωθεί και επίσημα το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου αλλά και αυτό το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου και ο τότε Δήμαρχος,συγκάλεσα Τοπικό Συμβούλιο και αφού έγινε πλήρης ενημέρωση για την μέχρι τότε πορεία,αποφασίστηκε εκ νέου ομόφωνα με την αριθμ. 1/2014, η κατάθεση όλου του φακέλλου και των σχεδίων που είχαμε παραλάβει απο την Γ.Γ.Α ,στον Δήμο για να επιδιωχθεί η γρήγορη σύνταξη μελέτης και να μπέι το όλο έργο προς χρηματοδότηση.

 

Μάλιστα σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο ανέφερε στην ιστορική του αυτή απόφαση,ότι θα πρέπει να τρέξουν όλες οι διαδικασίες ανεξαρτήτως των επερχόμενων εκλογών.

 

 

5). Τέλος και με την την ιδιότητα μου τότε, σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Γαυρίου, γνωστοποίησα επιπλέον και με προσωπική μου επιστολή με ημερομηνία 11 Απριλίου 2014, τον τότε Δήμαρχο κ.Γ.Γλυνό καθώς και τους τρείς επικεφαλείς και υποψηφίους Δημάρχους κ.κ. Θ.Σουσούδη, Γ.Μαλταμπέ και Γ.Καπάκη, ότι καταθέσαμε στον Δήμο Ανδρου την τελευταία μας απόφαση (1/2014), μαζί με όλο το σχετικό υλικό, όπου τους γνωρίζαμε για όλες τις μέχρι εκείνη την μέρα ενέργειες και την ευχή ότι ανεξαρτήτως πιός θα εκλεγεί νέος Δήμαρχος Ανδρου δεν θα αφήσει επ΄ ουδενί την προσπάθεια υλοποίησης του έργου.

 

Ωστε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ένα τέτοιο έργο που λείπει απο το νησί μας και την στιγμή που άλλα Κυκλαδονήσια εδώ και χρόνια έχουν τέτοια κλειστά Γυμναστήρια.

 

.

 

Και ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, να δηλώσω και μετά τις αλεπάλληλες υποσχέσεις του κ.Σουσούδη,ότι χάθηκαν 18 μήνες χωρίς να γίνει το παραμικρό, χωρίς κάν, να ακούσουμε κάποια πρωτοβουλία τους,αλλά αντίθετα να ακούμε απο χοροεσπερίδα σε χοροεσπερίδα...περί ονείρου, μόνο που και τα όνειρα έχουν αρχή και τέλος !

 

Ολοι μας αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα έργο υποδομής για τον τόπο μας, που θα γίνει πόλος έλξης της νεολαίας μας και παράλληλα θα αξιοποιείται ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, για την οργάνωση ποικίλλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Θα πάρει ζωή, μία ακόμα πολύπλευρη δραστηριότητα μέσα απο την υπάρχουσα αυτή αθλητική υποδομή και δεν χρειάζεται να είναι κανένας ειδικός για να το καταλάβει, είναι αυτονόητο !

 

Πέρασαν λοιπόν 18 μήνες δημαρχίας του κ. Σουσούδη και δεν έγινε απολύτως τίποτα, ούτε μία ενέργεια εκκίνησης του φακέλλου, σαν να μην υπάρχει κάν στα συρτάρια τους !

 

Μόνο λόγια και… ‘’όνειρα’’ ζωής απο πλευράς του Δημάρχου και τίποτα άλλο !

 

Οι συμπολίτες μας ας κρίνουν...

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Νικόλαος Α.Τριδήμας.

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet