ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Το εκκλησάκι της Αγίας Άννας στο Γαύριο - 10-12-2014 19:40:51

Το εκκλησάκι της Αγίας Άννας στο Γαύριο

Συντάκτης: Μαθιός Μανσόλας (10-12-2014 19:40:51)

Ελάχιστοι από τους Γαυριώτες γνώριζαν μέχρι πρότινος την ύπαρξη μιας μικρής εκκλησίας αφιερωμένης στην Αγία Άννα που βρίσκεται μέσα σ ένα πανέμορφο κήπο στην άκρη της πόλης μας.


Μετά τον θάνατο των ιδιοκτητών το σπίτι με τον περιβάλλοντα χώρο καθώς και η μικρή εκκλησία που βρίσκεται μέσα, κληροδοτήθηκαν στον Δήμο, απ όπου, επί δημαρχίας του Γιάννη Γλυνού και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η εκκλησία περιήλθε στην ενορία του Αγιου Νικολάου Γαυριου.


Το οίκημα μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο προορίζεται να γίνει κέντρο πολιτισμού. Αυτή ήταν και η επιθυμία της Κατερίνας Τζουάνου που δούλεψε γι αυτό τον σκοπό αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Τη σκυτάλη πήραν ο Φραντζέσκος Αθανασίου μαζί με την Αθηνά Μακρή και πιστευουμε ότι θα ολοκληρωθεί με την νέα Δημοτική αρχή.

Προχθές, παρουσία πλήθους πιστών, χοροστατούντος του εφημέριου της ενορίας μας Αρχιμανδρίτου Καλλίνικου, έγιναν τα θυρανοίξια της εκκλησίας και εψάλη τρισάγιο στη μνήμη των κτητόρων καθώς και της Κατερίνας Τζουάνου. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου θα εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Άννας με πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Φωτογραφίες: Ελένη Ρέρρα-Γρηγορίου

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet