ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Betty Ryan: Το χρώμα της σιωπής - 09-04-2014 13:39:36

Betty Ryan: Το χρώμα της σιωπής

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (09-04-2014 13:39:36)

Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι έγιναν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή τα εγκαίνια της έκθεσης «Το χρώμα της σιωπής» που  διοργάνωσαν οι «Φίλοι της Betty Ryan» προς τιμήν των εκατό χρόνων από τη γέννηση της ζωγράφου.


Για την έκθεση και το έργο της ζωγράφου Betty Ryan μίλησαν ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, εκ μέρους της επιτροπής  «Φίλοι της Betty Ryan» ο κ. Δημοσθένης Κονάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός και ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Άνδρου κκ. Γ. Καπάκης και Γ. Μαλταμπές,  ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κ. Ίσσαρης και ο Νίκος Θεολόγου.


Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, η διευθύντρια της Καϊρείου Βιβλιοθήκης κ. Ειρήνη Δάμπαση, οι συγγραφείς του καταλόγου Remy Deshayes, M. Gifford-Brown, S. Prizeman, A. Schmidt και H. Brandt,  ο παπα-Γιάννης, ο Σ. Πολέμης, ο Γ. Δαρδανός, ο Δ. Κυρτάτας, ο σκηνοθέτης Νίκος Περράκης, ο Γ. Δάμπασης και μέλη του Δ.Σ. του Φ.Ο. Γαυρίου.
 Παρούσες ήταν επίσης οι κυρίες Λουκία Κονάρη και Μαρίλη Γκούμα, οι οποίες, μαζί με τον Δ. Κονάρη, υπήρξαν από τους βασικούς συντελεστές για να πραγματοποιηθεί η έκθεση αυτή.


Τέλος, κυκλοφορεί ο κατάλογος με τα έργα της Betty Ryan και ο επισκέπτης μπορεί να δει την προβολή  ενός μικρού φιλμ για τη ζωή της πλαισιωμένο με μουσική της Ελένης Καραΐνδρου.

 

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet