ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Η εορτή του Αγίου Νικολάου - 08-12-2013 20:15:16

Η εορτή του Αγίου Νικολάου

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (08-12-2013 20:15:16)

Με μεγάλη λαμπρότητα, με σύμμαχο τον καιρό και παρουσία μεγάλου αριθμού πιστων, γιορτάστηκε και φέτος στο Γαύριο, η μνήμη του Αγίου Νικολάου, πολιούχου και προστάτου της πόλης μας.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  στον ομώνυμο Ιερό Ναό τίμησε με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Ανδρου, Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, οι Περιφεριακοί μας Σύμβουλοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Βάσης Π.Ν, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, εκπρόσωποι των διοικήσεων των  τοπικών Συλλόγων, των γονέων και των μαθητών.
Μετά το τέλος της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτανεία της Αγίας Εικόνας στην παραλία Γαυρίου.
Η μέρα της μεγάλης γιορτής σε ένα σημαιοστολισμένο γιορτινό Γαύριο, συνεχίστηκε με τις εκδηλώσεις που είχε αναλάβει ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου.
Στις 5.μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την παρουσίαση στις κατάμεστες κερκίδες και παρά το κρύο, παραδοσιακών χορών απο το συγκρότημα του Φιλοπρόοδου Ομίλου ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ,το οποίο φέτος με επικεφαλής τον Στάθη Κωστόπουλο, απέσπασε τα χειροκροτήματα όλων και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άλλη χρονιά,ως προς την όλη οργάνωση και παρουσία του.
Συγκρότημα που συμμετέχουν πολύ μικρά παιδιά, έφηβοι και μεγάλοι, όπου με την ομοιομορφία των στολών και της επιλογής των χορών,ομολογουμένως ξάφνιασε ευχάριστα τους παρεβρισκόμενους και έβαλε ψηλά τον πήχυ για την παραπέρα πορεία του,παρότι ξεκίνησε φέτος η δραστηριότητα του, περί το τέλος Σεπτεμβρίου.
Αφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και σίγουρα σε μελλοντικές εκδηλώσεις εντός και εκτός νησιού, θα μπορεί να μας εκπροσωπήσει επάξια.
Ακολούθησε η παράκληση στον παρακείμενο Ιερό Ναό και στην συνέχεια, άγημα του Λιμενικού Γαυρίου με την εικόνα του Αγίου Νικολάου και την πλαισίωση του απο τους μαθητές του Σχολείου,του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου και πλήθους κόσμου,
ξεκίνησε η καθιερωμένη λαμπαδηφορία κατά μήκος όλης της παραλίας Γαυρίου.
Η συμμετοχή της μπάντας του Δήμου Ραφήνας, η οποία είχε προσκληθεί απο τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου, να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις, έδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο,τα σβηστά φώτα σε όλα τα καταστήματα της παραλίας, τα ψαράδικα καίκια να έχουν ανάψει φωτοβολίδες,το διερχόμενο πλοίο της γραμμής να σφυρίζει χαρμόσυνα τιμώντας τον προστάτη των ναυτικών,ολοκληρώθηκε η λαμπαδηφορία.
Στην συνέχεια υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση, με μπουφέ,μεζέδες και γλυκίσματα,στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε όλους τους κατοίκους.

Και του χρόνου!

Φωτογραφίες: Ελένη Ρέρρα-Γρηγορίου

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet