ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Δόθηκε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Άνδρου! - 28-06-2011 20:59:29

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Άνδρου!

Συντάκτης: Μ.Μ. (28-06-2011 20:59:29)

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το νέο σύστημα ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων, τερματίζοντας την ανεξέλεγκτη ρύπανση στους δρόμους της Άνδρου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στις 14-6-2011ενέκρινε την εγκατάσταση   μηχανικού συστήματος επεξεργασίας απορριμμάτων στο εκτός αρχαιολογικού χώρου τμήμα  ανενεργού λατομείου. Η θέση που τελικά αδειοδοτήθηκε  είναι εντελώς προστατευμένη και δεν είναι ορατή ούτε από τον αρχαιολογικό χώρο του Στρόφιλα, ούτε από άλλα σημεία της περιοχής. Βρίσκεται κοντά στη χωματερή διευκολύνοντας έτσι την ανάκτηση και διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς μεγάλες και πολλές διαδρομές βαρέων οχημάτων.
-Αυτή η εξέλιξη αποτελεί το πρώτο βήμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο. Ήδη ο Δήμος  έχει αναθέσει σε ομάδα μελετητών να εκπονήσει μελέτη για την οριστική χωροθέτηση  ΧΥΤΥ και την επιλογή συστήματος πλήρους διαχείρισης, με την υϊοθέτηση δίκαιων, βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων.
-Ο Δήμος δεσμεύεται ότι εντός ενός έτους θα ανακτήσει πλήρως και θα επεξεργασθεί το κομμάτι αυτό της χωματερής το οποίο κατέρρευσε λόγω έντονης βροχόπτωσης πριν από 4 μήνες. Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι η Άνδρος σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί πρότυπο Δήμου στο ζήτημα της οικολογικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης διαχείρισης των απορριμμάτων.
-Το Σάββατο 2 Ιουλίου  ο Δήμος Άνδρου στις 11.00  θα παρουσιάσει δημοσίως την μέθοδο Μηχανικής Ψυχρής Διαχείρισης Αστικών  Στερεών  Απορριμμάτων , σε εκδήλωση που θα γίνει στον τόπο λειτουργίας του συγκροτήματος._(Δελτίο Τύπου)

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet