ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Εκδηλώσεις » Υψηλή: Μια μεγάλη πόλη της Αρχαίας Άνδρου - 02-08-2013 20:29:26

Υψηλή: Μια μεγάλη πόλη της Αρχαίας Άνδρου

Συντάκτης: Μ.Μανσόλας (02-08-2013 20:29:26)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απροβάτου διοργανώνει στις 7 Αυγούστου 2013 και Ω: 20.00 εκδήλωση παρουσίασης της αρχαίας πόλης της Υψηλής.
Τη σημαντική αυτή πόλη του της Γεωμετρικής και Αρχαϊκής περιόδου θα παρουσιάσει  η Διευθύντρια της Ανασκαφής,  αρχαιολόγος Δρ Χριστίνα Α. Τελεβάντου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Απροβάτου (πρώην δημοτικό σχολείο Κάτω Απροβάτου).                                             
Η αρχαία πόλη της Υψηλής, που βρίσκεται στο Απροβάτου  εντοπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και οι πρώτες ανασκαφές έφεραν στο φως περιορισμένα αλλά σημαντικά αρχαία λείψανα, όπως το ναό στο κέντρο της ακρόπολης, κτήρια και τμήμα του τείχους, καθώς και πληθώρα κινητών ευρημάτων. Η ανασκαφή έδωσε σημαντικότατα ευρήματα, πολύτιμα για τη Γεωμετρική και Αρχαϊκή εποχή στις Κυκλάδες και ευρύτερα στο Αιγαίο.
Το ιερό, στο κέντρο της ακρόπολης, αφιερωμένο πιθανόν στη θεά Δήμητρα, ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και συνέχισε τη λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.

Η διαμόρφωση και ανάδειξη όλου του αρχαιολογικού χώρου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και σήμερα έχει καταστεί ο πρώτος οργανωμένος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Άνδρο.

 

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet