ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Μια βραδιά με την Ιωάννα Καρυστιάνη - 04-08-2016 11:28:06

Μια βραδιά με την Ιωάννα Καρυστιάνη

Συντάκτης: Νικολέττα Τσιτσανούδη (04-08-2016 11:28:06)

Εκρηκτική, χειμαρώδης, ασυγκράτητη και αφυπνιστική η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη μάγεψε το κοινό του Γαυρίου στη χθεσινοβραδινή της εμφάνιση στο βιβλιοπωλείο Λογάρι. Καλεσμένη του Γιάννη Μαμάη και του Φιλοπρόοδου Ομίλου Το Γαύριο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ 2016, η εμπνεύστρια της “Μικράς Αγγλίας” ξεδίπλωσε την πληθωρική της προσωπικότητα και αναφέρθηκε στη γοητευτική διαδρομή της, άλλοτε απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Μαμάη, και άλλοτε αφήνοντας τον αυθορμητισμό της να αγγίξει και να συγκινήσει  το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το χώρο μπροστά από το βιβλιοπωλείο και γύρω από αυτόν.


Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση της πολυδιαβασμένης συγγραφέα με έναν ιδιαίτερο τρόπο από τον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου, ο οποίος και αναφέρθηκε στην άφιξη της Ι. Καρυστιάνη στο νησί το 1989 και την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τη φύση, τα χρώματα και τις άγνωστες ομορφιές του, τις οποίες και σήμερα αναδεικνύει η ίδια με έναν νεωτερικό τρόπο. Δίνοντας έμφαση στην ταυτότητα του ανθρώπου που όπως είπε προσδιορίζεται από την οικογένεια, τον γενέθλιο τόπο και τη γλώσσα, η προσκεκλημένη ομιλήτρια εξήγησε τη συναρπαστική πορεία της στο νησί της Άνδρου, το οποίο και την κινητοποίησε, την ενέπνευσε και πυροδότησε την έννοια της δημιουργίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο της ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη και κυριολεκτικά έγινε ανάρπαστο από τους θεατές της βραδιάς που έσπευσαν να συγχαρούν τη δημιουργό, να της σφίξουν το χέρι και να τους υπογράψει τα βιβλία της.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τα σημεία εκείνα της δημόσιας κουβέντας, τα οποία με ιδιαιτέρως αποκαλυπτική διάθεση έθιξαν οι δύο συνομιλητές, όπως η στάση των σύγχρονων διανοουμένων απέναντι στα κρίσιμα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, αλλά και η φυγή των νέων από την Ελλάδα σε μια αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Η κ. Καρυστιάνη, μια έντονη πολιτικοποιημένη γυναίκα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κινητοποίησης των νέων παιδιών στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες για να εξελιχθούν ως βιώσιμες και να αναπτυχθούν δεν μπορούν παρά να ενσωματώσουν και να αξιοποιήσουν τις ντόπιες παραγωγικές δυνάμεις και έμψυχο δυναμικό.

Η πρωτοποριακή αυτή συνάντηση που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε με συγκινητικές επαφές και κουβέντες της Ιωάννας Καρυστιάνη με τον κόσμο, γεγονός που την ενθουσίασε και για αυτόν τον λόγο ευχαρίστησε από καρδιάς τον Φιλοπρόοδο Όμιλο για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τη σημερινή παράσταση του Καραγκιόζη στην αγορά του Γαυρίου, στην οποία θα “εισβάλει” ολοζώντανος ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης μαζί με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκο.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Μαμάη

 

                    









Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet