ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αρχική Σελίδα » Ειδήσεις » Συναυλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στην Άνδρο - 27-07-2011 19:54:24

Συναυλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στην Άνδρο

Συντάκτης: M.M. (27-07-2011 19:54:24)

Η Ανδριώτικη Πρωτοβουλία για λιγότερα απορρίματα (Α.Π.Λ.Α.) και η κινηματογραφική λέσχη Άνδρου σας προσκαλούν σε μία Συναυλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στην Άνδρο το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 στον Όρμο Κορθίου στις 20:00 με το συγκρότημα ΒΑΤΑLA.
Παραμύθια, μουσική, χορός, ενημέρωση, δώρα έκπληξη, χιουμοριστικά δρώμενα με οικολογικό περιεχόμενο.
 

                                            ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !


Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων μας ! Ανακυκλώνοντας προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον ΚΑΙ τις τσέπες μας, καθώς τα σκουπίδια, εκτός από οικολογικό είναι ΚΑΙ οικονομικό θέμα όλων μας.
 
Σας περιμένουμε, λοιπόν, να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας σε αυτό το σκοπό και στο ρυθμό των BATALA!

======================================

Ποιοι είμαστε    :
Με αφορμή την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, που συνέβει στο νησί μας τον Φεβρουάριο του 2011, όταν ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Άνδρου , ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις υποχώρησε στη θάλασσα. και τόνοι σκουπιδιών κατέληξαν στο Αιγαίο δημιουργώντας τεράστια ρύπανση, βρεθήκαμε κάτοικοι  του νησιού και φτιάξαμε τους Α.Π.Λ.Α. την (Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα).

 Η πρωτοβουλία μας είναι πολιτικά ανεξάρτητη, συγκροτείται από ευαισθητοποιημένους κατοίκους από όλη  την Άνδρο, και κινητοποιήθηκε με σκοπό να αναδειχθεί η αναγκαιότητα των πρακτικών της μείωσης των σκουπιδιών μέσω βελτίωσης καταναλωτικών πρακτικών, επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Τρόποι επίτευξης των σκοπών αυτών είναι συγκεκριμένες δράσεις που απευθύνονται στους κατοίκους του νησιού. Κυρίαρχος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων (μονίμων και θερινών) αλλά και των επισκεπτών του νησιού για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των παραγομένων απορριμμάτων, καθώς και η  συνεχής δημοσιοποίηση και επικοινωνία κάθε σχετικού ζητήματος στην Ανδριακή κοινωνία.
Ετσι για φέτος πραγματοποιήσαμε μια σειρά απο δράσεις :
    •    Προβολή του ντοκυμαντέρ ΜΥΚΟΝΟS BLUES για το αντίστοιχο ζήτημα στη Μύκονο,  
    •    Παρουσίαση του επιτυχούς παραδείγματος της Σύρου στο ζήτημα της ανακύκλωσης, καθώς και Συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας & άλλων ειδικών προσκεκλημένων
    •    Σε συνεργασία με την Ο.Ε.Α. (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης) την πραγματοποίηση 3 σεμιναρίων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, καθώς και εργαστηρίων κατασκευής κομποστοποιητών και εκτροφής γεωσκωλήκων.
Στις  30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί  συναυλία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αναγκαιότητα και τις διαθέσιμες πρακτικές ανακύκλωσης-κομποστοποίησης,  τους BATALA, συγκρότημα κρουστών σε ρυθμούς samba-reggαe, με πολλές αντίστοιχες δράσεις στο ενεργητικό τους, καθώς πολλές φορές έχουν λάβει μέρος σε ανάλογες προσπάθειες  πχ. με τους ATENISTAS. Η συναυλία θα συνοδευτεί από χιουμοριστικά ενημερωτικά δρώμενα για την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων στην Άνδρο.
Σας περιμένουμε όλους!!!
Α.Π.Λ.Α !
Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα
Eνημερωθείτε για το ιστορικό της χωματερής και τις δράσεις μας στο :www.androslessgarbage.blogspot.com
Επικοινωνήστε μαζί μας :email : androslessgarbage@gmail.com

                    

Εγγφαφείτε για να λαμβάνετε μέσω e-mail το ενημερωτικό ηλεκτρονικό newsletter του συλλόγου μας.
Site designed by scriptnet & interneti
Site hosted by scriptnet